2010. május 3., hétfő

Majális, anyáknapja és gyermekbemutatás

Az elmúlt hétvégét családommal együtt Krasznán töltöttük. Péntek délután indultunk, miután a fiúk kijöttek az iskolából. Esztert leányunkat Maroson vettük fel, mivel délelőtt még neki is órái voltak az egyetemen. Útközben sokat beszélgettünk és nagyon jól esett, hogy újból együtt a család.



Este 9,oo óra körül érkeztünk Dimény Miklós elöljáró testvérék, akik finom vacsorával vártak bennünket. A gyerekeket szállásra most is a Dimény Ernő testvérék fogadták, míg a feleségemmel a Miklós testvérék vendégei voltunk. Mint máskor, most is éjfél már jól elmúlt mire a beszélgetés után sikerült lefeküdjünk. 

Szombaton reggel, a felújítás alatt álló pásztori lakáshoz mentünk, ahol megtekinthettük azt a helyet, ahol június II. felétől lakni fogunk, ha az Úr is akarja és élünk. Nagyon ügyes és ötletes testvérek végzik ezt a munkát. Pap József tv. a kőműves munkát, Veress Árpád tv. a villanyszerelést, Király István tv. a lakberendezést, Dimény Miklós tv. az ajtó és ablakok beszerelését, stb. vezeti. Áldja meg őket az Úr!  Eközben Eszter leányunk Dimény Erzsike testvérnővel felkereste azt a gyógyszerésznőt, akinél a nyár folyamán praktizálni fog. Kb. dél volt, amikor a gyülekezet fiataljainak meghívására, Miklós tv. családjával kimenetünk  a "Bükkbe" ahol együtt töltöttük a nap egy részét. A játék mellett szakítottunk időt az igével való foglalkozásra is, amiben arról a harcról beszélgettünk, ami következtében koronát kaphatnak mindazok, akik ezt Isten fegyverzetét felöltve, szabályszerűen végzik el.



Hat órától öt házaspárral és gyermekeikkel töltöttük a nap hátralevő részét, egy gyönyörű kis tó partján, ahova Dimény Ernő testvérék hívtak meg. 



Míg a felnőttek ismerkedtünk és beszélgettünk, a gyerekek egymással és a horgászbottal, illetve a halászattal barátkoztak. Nagy volt az öröm mikor Jonatán fiam (az ő szavaival élve) kifogta élete első halát. 



A beszélgetés finom nyúlpörkölt és flekken mellett történt. Az utóbbit Király István vállalkozó és Bódizs Béla karmester testvérek készítették.



Vasárnap délelőtt anyák napját tartott a gyülekezet, amit délután két gyermek bemutatása tett még ünnepélyesebbé. Dimény Barna és Piroska, Ádám Barna nevű kisfiukért míg Veress Árpád és Anna, Aliz Anna nevű leánygyermekükért imádkoztunk.



Dimény Ádám Barna és ...



Veress Aliz Anna bemutatása


Az ebédet a Szabó család vendégszeretete közepette fogyaszthattuk el, ahol leányuk Evódia és Tenkuc Zoltán elkövetkező menyegzőjéről is beszélgettünk. 

A délutáni alkalom után, a hazaindulás előtt Dimény Sándor tv. családjánál vacsoráztunk. Éjfél előtt néhány perccel Esztert Maroson hagytuk, majd röviddel 2,oo óra után az Úr oltalma alatt hazaérkeztünk Szentgyörgyre, mély hálával az Úr iránt a szívünkben.  


4 megjegyzés:

Kiss Judit írta...

azért nem volt akkora nagy az a hal.
micsoda trükkök!

Mike Adina írta...

Jutka, ez jó volt!
A lényeg, Jonathán élménye:).

Lona írta...

Kedves Kiss Család!

Kívánom az Úr áldását az életetekre Krasznán. Nem ismerjük egymást, de mint volt Krasznai szívemen hordom az otthoniak sorsát.

Nagy -Kasza Lona, Zápszony, Kárpátalja

KISS ZOLTÁN írta...

Köszönöm az áldáskívánást, amire nagy szükségünk van Isten részéről. Ha nem is ismerjük (még) egymást, örvendek, hogy szíveden viseled a krasznai gyülekezet sorsát.
Ismeretlenül ugyan, de az Úr Jézus Krisztusban testvérként, én is áldást kívánok életedre, családodra és munkádra.
Kiss Zoltán