2010. február 20., szombat

Boldog aki olvassa, hallgatja és megtartja a prófétálás beszédét ...

Az elmúlt napokban erre felé a hó nagy része elolvadt. Kifele megyünk a télből, ami elég kemény volt. Tavasz közeledik. (Jelenleg kint 11-12 C fok van.) Megkezdődtek az evangélizációs alkalmak itt Székelyföldön is. Várjuk, hogy az Ige szava felmelegítse az emberek fagyos szívét. Szeretném ha mi hívők még hívőbbek lennénk, hogy a kivülvalók is megtérhessenek.
Február 12.-én pénteken este a bölöni református imaházban voltam családommal együtt, ahol szabad légkört adott az Úr az evangélium hirdetésére. Az alkalomra többen is eljöttek a baptista gyülekezetből. Bátorítást jelentett látni az ismerős arcokat, tudni azt, hogy imádkoznak a falu népéért. Az alkalom végén Sikó Imre (a község polgármestere) és Erzsike (a baptista gyülekezet egyik kedves tagja) hívtak meg hozzájuk vacsorára, ahol a lelkész házaspár mellett jelen volt Sikó Margitka és kedves férje Bandi (fiaim jó barátja) is fiukkal Endrével együtt. Kedves alkalom volt az asztalnál való beszélgetés is. Áldja meg az Úr őket, gyermekeiket és unokáikat!
Február 13.-án szombaton este Sámuel fiammal Ürmösön voltunk evangélizáción. Jól eső érzés volt találkozni régi ismerősömmel Istvánnal, aki a 90-es években Nagyváradon tért meg, majd hazajött Apácára ahol édesanyját gondozta, most pedig segít azoknak akik Jézus követésére szánták magukat.
Február 14.-én Csernátonban és Kézdivásárhelyen voltunk, ahol többek között a gyülekezet illetve a körzet jövőjéről is beszélgettünk. Azért imádkozunk, hogy az Úr rendeljen minél hamarabb lelkipásztort ebbe a körzetbe. Én és a testvérek azt szeretnénk, hogy elköltözésünk bár lehetne őrségváltás. Istennél ez nem lehetetlen!
Az elmúlt napokban sok áldást és örömet adott nekünk a mi mennyei Atyánk. Dicsőség neki!
Február 18-22 között Bükszádon szerveztünk evangélizációs estéket.
Február 18.-án csütörtök este Borzási Gyula és Bertalan Péter lelkipásztor testvérek szolgáltak a szentgyörgyi fiatalokkal együtt. Én itthon voltam a bibliaórán.
Február 19.-én péntek este Kis Ottó négyfalui miszziós és barassói ügyintéző lp. szolgált a 2Kor 3,17-18 alapján és a Jézushoz való hasonlóság feltételeiről beszélt.


Hála Istennek szép számmal jöttek a faluból hallgatók, 13 felnőtt és 4 gyermek illetve fiatal. Hiszem, hogy az evangélium Istennek hatalma minden embernek üdvösségére. (Rm 1,16) Tudom vannak olyanok akik különös módon éreztek Bükszád népe iránt. Arra kérlek imádkozzatok érettünk, emeljétek kezeinket, hogy sok szívben győzzön még az evangélium. Volt, hogy már mondtam és újra mondom: Székelyföld egyetlen reménysége Jézus Krisztus!

1 megjegyzés:

KISS ZOLTÁN írta...

Kedves ... Szabi!

Mark Gibson telefonszáma: 0743120472
Skype címe: brothermark

A postacímét megkérdezheted tőle telefonon, mivel azt nem tudom. Biztosan fog segíteni csak tudja idejében.

Sok áldást a kiscsoportok elindítására és a vezetők felkészítésére.

Még egy kérdés...tudhatnám a teljes nevedet...?!

Üdv. Kiss Zoltán