2009. december 15., kedd

Fehér mint a hó

Ma reggelre nálunk is lehavazott és egyből télies(ebb) lett a hangulat. Az utcán a gyerekek nem tudnának betelni a fehér takaróban való duhajkodással. A vakációt, ami egy héttel hamarabb érkezett ez még élvezetesebbé teszi. Fiaim egész délelőtt nagy kedvvel seperték a havat.


Ennek a kapcsán eszembe jutott az ige ami arról beszél, hogy a bűneink bocsánata következtében életünk olyan fehér (tiszta) lesz mint a hó, amit mindig gyermeki örömmel szeretnék élvezni. Vágyam, hogy a bűnbocsánat áldása tegye "hangulatossá" mindennapjaimat és szolgálataimat.
Minap valaki érdekesen fogalmazva ezt mondta "Nyakunkon van a karácsony..." Ezzel kapcsolatosan azon gondolkodtam, hogy milyen hamar telik az idő. Nem is olyan rég volt még amikor gyermekként nagy izgalommal vártam én is a karácsonyt aminek nálunk a családban minden alkalommal megvolt a maga varázsa. Milyen szép is volt...
Ennél szebbé igazán akkor lettek számomra az ünnepek, miután megismertem Jézust mint személyes Megváltómat. Nem tudom leírni azt az örömet amit ez esemény után jelentett számomra Jézus születésének az ünnepe. Azóta az erről szóló igék évről évre szebbek és többet (újabbat) mondanak. Erre vágyok és várok most is. Nem akarok megszokott frázisok rabjává válni, hanem szeretném ha az ünnepek alkalmával az Úr most is megajándékozna újabb üzenettel. Az elmúlt években olyan csodálatos volt megtapasztalni azt, hogy a mi nagy Gazdánk az ő éléstárából ót (régit) és újat (frisset) hoz elő (Mt 13,52) amit szeretnék úgy elmondani, hogy szívem és testvéreim szíve is felmelegedjen. Segíts erre édes Istenem!
Az adventi igék az utóbbi két vasárnap alkalmával, jólesően felmelegítették a szívemet. Ígéretekről (Lk 1,1-25), azok beteljesedéséről (Lk 1,57-66), majd Isten igazságos tetteiről (Mik 6,1-5) és újabb irgalmáról (Mik 7,7-20) szóltak. Dicsőség Istennek mindezekért!
Vasárnap este a körzetben levő három szolgálat után Borzási Gyula testvérrel Kovásznára mentünk, ahol a gyülekezet elöljáróival volt testvéri megbeszélésünk a körzetben levő roma misszióval kapcsolatosan, ami után János Csaba lp. testvérék vendégszeretetében részesülhettünk. Az Úr áldja meg őket és munkájukat!

1 megjegyzés:

iri írta...

Koszonom testver a beszamolot!