2009. december 22., kedd

Szeress és szolgálj

Az említett ének szavaival a szívembe indúltam az elmúlt vasárnap két fiatal legényemberrel (új munkatársaimmal) a körzetbe, Szűcs Rubennel és Sámuel fiammal, amit jó ideje beterveztünk és amiért imádkoztunk is. Délelőtt Bükszádon őket kértem meg, hogy buzdítsanak minket imára.

Szűcs Ruben

Kiss Sámuel

Nagy segítséget jelentettek a zenei szolgálat területén is akik mindketten már egy jó ideje itthon is végeznek zenei szolgálatot. A déli órában ők a Jankó György diakónus testvér vendégei voltak aki több jó tanáccsal is ellátta őket és megígérte nekik, hogy ezután minden nap fog érettük imádkozni. Este Csíkszeredában voltunk ahol bizonyságtétellel szolgáltak és egy éneket is énekeltünk együtt.

Útban Csíkszereda felé

Az alkalmunkon jelen voltak és szolgáltak még id. Budai Lajos ny. lp. testvér és kedves felesége Irénke testvérnő is. Az istentisztelet végén egy fiatal katolikus háttérből jövő leány Emilia állt ki és mondta el megtérését és harcait aki jelezte, hogy szeretne bemerítkezni. Az elöljáró testvérek már a héten elkezdik vele a felkészítőt, amiből jobban megismerhet bennünket, hogy miről mit hiszünk és konkrétan kik is vagyunk. Ezután Lázár Ede testvérék vendégszeretetében részesültünk ahol tovább folytattuk az asztalnál is a beszélgetést.
Hazafelé indulva azt láttam, hogy a fiuk beteltek az ige áldásaival és a szolgálat örömével. Azért imádkozom, hogy érezzék meg az Úrnak való szolgálat jó ízét és kívánják ezt minnél gyakrabban. Mikor hazaérkeztünk azt mondták, hogy szívesen jönnek velem máskor is, aminek én nagyon örültem.
Hétfőn este az Őrkőn volt karácsonyi alkalmunk ahol kb. 70 gyerek és fiatal volt jelen. Ezekkel néhány éve heti rendszerességgel van foglalkozás két csoportban, gyerekekkel és tinikkel. Ezen kívül a felnőtteknek is van külön alkalom. A gyerekekkel és a tinikkel fiataljaink készültek karácsonyi műsorral ami után a Jézus Krisztusban megjelent kegyelemről szólt hozzánk az ige.

Megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek ...

A végén csomagot adtunk azoknak akik az elmúlt időszakban rendszeresen résztvettek a gyermek illetve tini alkalmakon. Hazaérve hálát adtam azért, hogy Isten meghallgatta ezért az estéért való imádságainkat és munkálkodik a romák között is. Dicsőség Istennek érte!
Kb. 20,oo óra volt mikor hazajöttünk és már -16 C fokot mutatott a hőmérő. Kilenc óra után kimentem a vonat állomásra Eszter leányunkért de ekkorra már -20 C fok körül volt a hőmérséklet. Itthon hálát adtunk a meleg lakásért és a meleg családi együttlétért is és nagyon hálás voltam azért, hogy mint az Úr Jézus Krisztus megváltott gyermekei, az Ő jelenlétében és segítségével készülhetünk a következő napokon való ünneplésre, szolgálatokra, amit szeretnénk ha az Úr is kedvesen vehetne tőlünk.

"Szeress és szolgálj amig lehet, kitudja meddig tart életed?!"

Nincsenek megjegyzések: