2009. szeptember 28., hétfő

Színes őszi napok

Az elmúlt héten szerdán és csütörtökön Nagyváradon voltam, ahol szövetségi tanácsülés és lelkipásztori megbeszélés volt. Ez úttal Eszter leányomat is elköltöztettem Marosvásárhelyre, ahol október 1.-től folytatja tanulmányait a gyógyszerészetin. Mivel Eszternek még tart a vakációja, ő is velem jött Nagyváradra, ahol Marika húgom és feleségem Szalárdon élő családjait is meglátogattuk.
A tanácsülés szerdán du 2,oo órától kezdődött, amit vacsorával fejeztünk be. Másik nap reggel 10,oo órától a lelkipásztorok találkoztunk. Az áhítat alkalmával egy afrikai származású de Kanadában élő tv. buzdított bennünket imára, aki ezekben a napokban bihari és szilágysági gyülekezetekben tartott hitmélyítő alkalmakat az imádság és az ébredés témakörében.



Még csütörtök délután hazaindultunk és késő estére békességben haza is érkeztünk. Pénteken a hétvégén reámváró szolgálatokra készültem. Szombaton ugyanis menyegzőnk volt a körzetben, amikor Bajka Balázs és BenedekÉva kötöttek házasságot. Reggel 10,oo órától Csernátonban először a vőlegényes majd a menyasszonyos háznál kellett szóljak az igéből. Ezután felmentünk a Hargita Keresztyén Központba, ahol a kezdés előtt családommal együtt meglátogattuk id. Veress Ernő testvéréket, aki lassan ugyan, de napról napra erősödik. Erre a látogatásra először is nekünk volt szükségünk, mivel sok bátorítást és jó tanácsot kaptunk nemcsak én és a feleségem, hanem a gyermekeink is.



Annuska néni és a feleségem a képen is látható gyönyörű virágról beszélgetnek

Ezt követően 14,oo órától a kápolnában tartottuk a menyegzői istentiszteletet. Alkalmi igehirdetéssel id. Csontos József pünkösdista lp. a Józs. 15,13-19 alapján szolgált, majd együtt kértük Isten áldását a fiatalok házaséletére. Befejezésül a Jel. 19,9 alapján a Bárány menyegzőjére szóló meghívóról, a meghívottak számára kész menyegzőről és az ezzel együtt járó boldogságról szóltam.



Vasárnap délelőtt a csernátoni, délután a márkosfalvi, este pedig a kézdivásárhelyi testvérek között szolgáltam.
S

Nincsenek megjegyzések: