2009. április 27., hétfő

Lelkipásztor avatás Baróton és vendégek Kézdin

Az elmúlt héten valódi áprilisi idő járt felénk. Volt szép idő és jó idő (esett az eső) is. Az itt dolgozó munkások befejezték a munkát az imaterem hátsó részében.
Kedden, szerdán és csütörtökön a körzet gyülekezeteivel a bibliaóra alkalmából a Mt. 16,13-26 alapján a krisztocentrikus hívő életről beszélgettünk, ami számomra és hiszem testvéreim számára is nagyon áldásos volt. Emlékeztetett és ébresztgetett minket ez az ige.
Pénteken délután feleségemmel és Jonatánnal a Hargita Központba mentünk, ahol nekem óráim voltak. Ezidő alatt a feleségem a női csendesnapokra készített elő dolgokat, míg a fiam élvezte a gumiszőnyeg (trambulin) adta lehetőséget. Ez alkalommal egy rövid időre találkozhattam Novák Zsolt és Kis Ottó testvéreimmel, akik mozgássérültekkel voltak a Hargitán. A vacsora idejére olyan hideg szél és eső kerekedett, ami szinte a csontjainkig hatolt. De a jó meleg ebédlő és vacsora, majd a meleg kocsi hamar feledtette velünk az egészet. Hétvégén nálunk a városba Szentgyörgy napok voltak tartva, úgyhogy nálunk is elhallatszott a nagy dínomdánom ami a város központjában zajlott. Úgy elgondolkodtam azon, hogy ha a mi székely népünk legalább annyira szeretné Istent és az Ő igéjét mint a mulatságot, sok minden másként lenne Székelyföldön.
Szombat este az ifjúsági órán az És. 1 része alapján a bűn kérdésével, annak Istenre és reánk való hatásával, az abból való szabadulással és ezek következményeivel foglalkoztunk.
Vasárnap reggel családommal Barótra indultunk, Győrfi Elek Tóbiás testvérem lelkipásztorrá való avatására. (Eszter leányunk is velünk jött, akit délután Sallai Jakab lp. testvérem vitt tovább Marosvásárhelyre, amit ezúton is szeretnék megköszönni úgy neki, mint kedves apósának.) Az áhítaton Virágh Sándor és Erdő Zoltán elöljárók buzdítottak imára. A Borzási Gyula ügyintéző lp. köszöntése után ifj. Budai Lajos zilahi lp. szolgált a 2Tim. 4,2-5 és a Csel. 2,36-47 igék alapján. Tóbiás tv. bizonyságtétele és a hitelvi kérdésekre adott válasza után a képen látható lp.-ok kézrátétellel imádkoztunk felette.

Jobbról balra: Borzási Gy., ifj. Budai L., Veress E., Kiss Z. és ifj. Veress E lelkipásztorok

Ezt követően néhány köszöntés is elhangzott Kónya Dénes helyi elöljáró, Cséki Barna bibarcfalvi avatott munkás, Veress Efraim érszőllősi (volt baróti) lp., Kiss Zoltán sepsiszentgyörgyi lp., Kiss Zoltánné Judit Nőszövetség, ifj. Veress Ernő székelykereszttúri (volt baróti) lp. és Simon András homoródszentmártoni lp. részéről.

A feleségem a Nőszövetség és a lelkipásztor feleségek nevében köszöntötte Tóbiás feleségét, Annamáriát.

Győrfi Tóbiásné Annamária

Eközben nagyon szépen énekelt a helyi énekkar. Az alkalom végén Borzási Gyula tv. kezdeményezésére egy csoportképet készítettünk a frissen felavatott lelkipásztorral , feleségével, a jelenlevő lelkipásztorokkal és a körzet gyülekezeteinek a vezetőivel.


A déli órában Józsa Zoltán és Krisztina (volt földink) kedves családjánál fogyasztottuk el a finom ebédet, majd délután 6,oo órára Veress Efraim lp. és a vele érkezett érszőllősi testvéreimmel Kézdivásárhelyre mentünk, ahova átjött a csernátoni gyülekezet nagyrésze is. Bizonyságtevéssel szolgáltak id. Hiri János, ifj. Kovács Tibor és ifj. Hiri János testvérek. Efraim testvérem a Jn. 8,31-36 alapján a megismerhető és a bennünket szabaddá tevő igazságról beszélt.

Veress Efraim lp. igéthirdet Kézdivásárhelyen

Ezt követően az úrvacsorai közösség által is közelebb kerültünk nemcsak Megváltónkhoz, de egymáshoz is. Ugyanis az Érszőllősi és a Kézdivásárhelyi Gyülekezetek több mint egy éve partneri kapcsolatra léptek. Az alkalom után Veress Bálint és Mária testvéreink bőségesen terített asztalánál beszélgettünk még egy keveset, majd az Úr kegyelmére bízva útjainkat ők is és mi is földi otthonunk felé igyekeztünk.
A nap minden áldásáért, az Úrral és az egymással való testvéri találkozásért, Istennek adtunk hálát, aki nemcsak megkeresett, hanem kész meg is tartani mindazokat akik reá bízzák életüket.

Nincsenek megjegyzések: