2009. március 16., hétfő

Valódi szabadság

A szombat, márc. 14.-e esti ifjúsági alkalmon vendégeink voltak a csernátoni fiatalok. Az este témája a Jövőkép volt aminek a felvezetése után több ezzel kapcsolatos kérdés is felmerült, amire igyekeztünk megkeresni Isten válaszát a Bibliából. Az alkalom végén a Vasárnapi Iskolai Tanítók alkalmáról megmaradt "morzsák" mellett még hasznos beszélgetésünk volt azokkal a fiatalokkal akik nem siettek. A szívem betelt örömmel a két gyülekezet fiataljainak a láttán és a hálaadás mellett arra kértem mennyei Atyámat, hogy áldja meg ezeket a fiukat és leányokat és formálja őket, hogy alapos tagjaivá váljanak Krisztus testének abban a közösségben ahol jelenleg vannak, vagy ahová az Úr vezeti majd őket.
Vasárnap, márc. 15.-én délelőtt Bükszádon voltam. Már az imaórán csodálattal töltött be Isten igéje és annak üzenete. A falvakban az ünnep tiszteletére sokhelyen kivolt tűzve a nemzeti lobogó, ami ünnepi hangulatot próbált varázsolni az emberek között egy rövid időre. Mindezeket látva arra gondoltam, bár lenne Isten megváltott népének olyan erőss a hozzátartozás tudata, mint magyar népünk nemzeti hovatartozásának a tudata, hogy minden faluba kilehetne tűzni az evangélium zászlaját. A déli időt Jankó Gyurka testvérnél töltöttem aki gyülekezetünk elöljárója, presbitere és egyik igehirdetője. Hálát adtunk azért, hogy a megismert Igazság szabadokká tett bennünket a bűn rabságától és valósággal szabadok lehetünk.

A sepsibükszádi gyülekezet férfi tagjai

Este 17,oo órától Csíkszeredában szolgáltam az előírt igéből a következő vázlat alapján.

Mk. 9, 14-19 A makacs bűn ellenszerei

I. A makacsság bűnének melegágya
1. Felnőtt, tanult, vezető emberek gondolatvilága
2. Ártatlan gyermek(ek) élete
3. A sokaság, az egész nemzet szíve
II. A makacsság bűnének megnyilvánulása
1. Az írástudóknál - versengésben, ellenségeskedésben
2. A gyermeknél - némaságban ami úgy őt mint környezetét gyötörte
Ezt az állapotot előidézheti a szülőktől örökölt természet, az Isten törvényével ellentétes nevelési módszerek, babonás illetve okkult praktikák, a gyermekekhez való szélsőséges viszonyulás, stb.
3. A sokaságnál - elfajult hitetlenségben, Jézusnak emiatt szenvedett
III. A makacsság bűnének ellenszere
1. A valós helyzet felismerése Veszélyes a szépítése Pl. Éli pap és fiai
2. Az emberi tehetetlenség elismerése Pl. Kananeus asszony
3. A Jézusra utaltság beismerése Légy segítségül...!

Az istentisztelet végén megbeszélésünk volt a gyülekezettel, majd néhány testvérrel is, amelyek alatt kézzelfoghatóan tapasztaltuk az Úr vezetését több a gyülekezetet a jövőben érintő dologgal kapcsolatosan.

Nincsenek megjegyzések: