2009. március 7., szombat

Székelyföld reménysége, Jézus Krisztus

Áldott esténk volt csütörtökön, márc. 5.-én Kézdivásárhelyen, ahol az igét ifj. Veress Ernő székelykereszttúri lp. hirdette a Lk. 7,11-17 alapján. Mivel a csernátoni énekesek nem tudtak eljönni (?!) közös énekeket énekeltünk, majd ifj. Veress Ernőné Teréz tett bizonyságot, ami után egy új éneket is énekelt. Veress Mária bizonyságtétele és szavalata után következett az igehirdetés. Az alkalom után Veress Bálint testvérék gazdagon megterített asztalánál folytattuk a beszélgetést kedves vendégeinkkel.
Pénteken, márc. 6.-án János Csaba kovásznai lp. hirdette Isten igéjét a Mk. 10,46-52 alapján. Énekekkel és bizonyságtételekkel a kovásznai fiatalok szolgáltak. Az első ének után Fejér Sándor presbiter és roma missziómunkás szolgált a Jn. 1,1-4 alapján, majd a fiatalok közül is többen elmondták megtérésüket. Fejér Sándor testvér több roma személyt is elhozott Szentkatolnáról akik figyelmesen hallgatták mindazt ami ez alkalommal elhangzott.
Ebben az évben a Bükszádon való evangéliciós alkalom első estéjén Pál egyik imája jutott eszembe, ami az én könyörgésemmé is lett, amiben az Efézusiakra gondolva azt kéri, hogy az Úr világosítsa meg értelmük szemeit. (Ef. 1,18) Napjainkban is nagyon nagy szükség van erre, mivel ennek a világnak az istene megvakította a hitetlenek elméjét, hogy ne lássák Krisztus dicsősége evangéliumának világosságát. (2Kor. 4,4)
Isten további áldásaira várva készülünk a következő estékre is, amelyeken szeretnénk megtapasztalni Isten szabadító és megújító hatalmát. Imádkozzatok érettünk, hogy az Úr itt is adjon megindulást, amikor minden gát áttörik és szabadon áradhat tovább Isten emberi életeket megváltoztató és átformáló drága igéje.

Nincsenek megjegyzések: