2009. március 9., hétfő

Evangélizálás és misszionáriusavatás

Szombaton, márc. 7.-én este id. Veress Ernő és Annuska testvérek voltak a vendégeink Kézdivásárhelyen. Ernő tv. a Zsid. 11,24-29 versei alapján szólta Isten áldott igéjét. A szentgyörgyi fiatalok énekei között bizonyságtétellel szolgáltak: Veress Annuska, Rákosi Alpár (aki az elmúlt héten fogadta el az Úr Jézust Csernátonból) és Rákossy Norbert testvérek.

id. Veress Ernő tv. hirdeti az igét

Vasárnap márc. 8.-án reggel Sámuel fiammal Korondra igyekeztünk, misszionárius avatásra. A Hargita Központtól Borzási Gyula testvérrel mentünk tovább. A kezdés alkalmával Tőtős János lp. testvér lelkesen buzdította a jelenlevőket imára az És. 60,1-3 alapján. Boros Róbert helyi lp. köszöntő szavai után Borzási Gyula tv. hirdetett alkalmi igét az 1Móz. 17,1-8 verseiből.

Tőtős János lp. imára buzdítása

Igét hirdet Borzási Gyula lp.

Ezt követően meghallgattuk Gábor Rupi avatandó tv. bizonyságtételét, majd miután a neki feltett hitelvi kérdésekre válaszolt, kézrátétellel imádkoztak felette: Borzási Gyula, Kiss Zoltán, id. Máté Zoltán, Bödő Zoltán és Boros Róbert testvérek.


Ezt követően Erdő Endre (Udvarhely), Gábor József (Korond), Gedő András (Szentegyháza), Kiss Zoltán (SzMk), Tőtős Jánosné (Erdőszentgyörgy) és Bödő Zoltán (FGM) köszöntötték felavatott testvérünket.
Az ünnepélyes alkalom id. Máté Zoltán presbiter imájával fejeződött be.
Az Úr áldja meg Rupi testvérünket a romák, különösen a gáborok közötti missziómunkában és gyümölcsöztesse azt, Neve dicsőségére!
A Hargita Központba visszaérve Király Barna tv. finom ebéddel várt minket, ami után Kézdire indultunk a befejező evangélizációs alkalomra, ahol id. Veress Ernő tv. hirdette Jézus szavát a Lk. 9,23-26 alapján. Délelőtt a kézdi és a csernátoni gyülekezet együtt emlékeztek Jézus halálára és feltámadására, a csernátoni imaházban ahol Veress Ernő és Bálint testvérek szolgáltak. A befejező estén a csernátoni testvérek viszonozták a kézdi gyülekezet látogatását és kevés kivétellel mind átjöttek az esti alkalomra. Hála az Úrnak, hogy nem volt hiába ez a négy este. Az Úr tartsa meg azokat akiket igéje megérintett akár megtérésre, vagy megújulásra!
A Veress Marikáék elfogyasztott finom vacsora után, mivel Ernő tv. hétfőn este Egrespatakon kell szolgáljon, behoztam Szentgyörgyre az éjjeli vonathoz. Mivel a vonat csak 1,23-kor érkezett, addig áldott pásztori beszélgetést folytattunk Ernő testvérrel, amin a feleségem is részt vett. Építő és bátorító volt hallani az Úrral való megtapasztalásait és jó tanácsait amelyekre nekünk igen nagy szükségünk van. Az Úr tartsa meg testvérünket, aki egyre gyengülő látása ellenére, fáradságot nem ismerve, teljesen az Úrnak szánt élettel, önzetlenül végzi az Úrtól való megbízatását. Kísérje áldás és megtérés testvérünk minden szolgálat!

Nincsenek megjegyzések: