2009. február 3., kedd

Jó a testvéreknek együtt

Csak nagyon röviden, dióhéjban írom le az elmúlt napok eseményeit.
Az elmúlt kedden délután Mikóújfaluba a házi bibliaórai alkalmunkra egy házaspár is eljött akik most voltak első alkalommal. Mikor a végén értük névszerint is imádkoztam a nő elkezdett hangosan sírni. Mikor befejeztük azt mondta, hogy nem tudta visszafojtani magába a sírást mert őérette még soha senki sem imádkozott. (!!!) Az Úr könyörüljön rajtuk és áldja meg őket. Este Bükszádon az alkalom végén egy személlyel visszamaradtunk imádkozni, aki őszintén kitárta szívét az Úr előtt és előttünk, akinek hiszem, hogy az Úr megbocsátott és új erőt adott a további harcokra.
Szerdán Márkosfalván, Kézdin és Csernátonban is áldott alkalmaink voltak, ahol a testvérek őszinte imái nekem sokat jelentettek. Hallgassa meg az Úr őket, velem együtt!
Csütörtökön itthon Sepsiszentgyörgyön a bibliaóra után megtartottuk a 2008-as évi beszámolót ami jó légkörben zajlott. Számbavettük a múlt áldásait, hiányosságait amiken ebben az évben az Úr segítsége folytán szeretnénk javítani.
Pénteken este a csernátoni fiatalokkal az "aranyszabály" témájával foglalkoztunk a Mt. 7,12 alapján.
Szombaton vendégeink voltak Bihar megyéből. Egy kedves hívő tanárnő (Szabó Róbertné Melinda volt "báránykánk" a tóti gyülekezetben az ott való szolgálatunk ideje alatt) volt néhány diákkal Margittáról és Nagyváradról városunkban a Mikes Kelemen Líceumban egy helyesírási versenyen, akik délben nálunk voltak ebéden.


A diákok között voltak kedves ismerősök is mint pl. az egyik legközelebbi testvérem és barátom Rend Jenő leánya Melitta, aki Sámuel fiunknak Margittán osztálytársa is volt és egy volt munkatársam Heczi Sándor leánya, akik a margittai baptista imaházzal szemben laknak és akinek a nagymamája a baptista gyülekezet tagja. Nagyon jól esett felidézni az ott töltött idő egyik másik eseményét. A három fiatal este az ifjúsági órán is részt vett amin szavaik szerint nagyon jól érezték magukat.


Ezután közvetlenül kivittem őket a vonatállomásra ahol a Brassó - Budapest (Korona) vonattal hazautaztak.
Vasárnap egész nap itthon voltam. Délelőtt úrvacsorai alkalmunk is volt. Délben egy idős beteg testvért is meglátogattam, majd Vásárhelyi Gizike meghívására családommal együtt nála fogyasztottuk el a finom ebédet. Este az előírt igéből való szolgálat után többen is könnyek között imádkoztak szellemi halálba jutott gyermekeikért, szeretteikért. Hisszük, hogy az Úr meghallgatja imádságainkat és vissza hozza Sionnak foglyait. Az alkalom után Rákosi Árpád és Ibolya voltak a vendégeink akikkel a vacsora után hosszan, de jól elbeszélgettünk majd imádkoztunk is.
Hétfőn délelőtt a vakációt kihasználva Józsi öcsém és családja látogattak el hozzánk Székelykereszttúrról, amire már régebb készültek de az Úr most tette lehetővé. Nagyon jól esett a találkozás úgy nekünk mint a gyerekeknek. Öcsémmel sokat beszélgettünk, amely idő alatt a úgy hiszem, hogy sem a gyerekek, sem pedig feleségeink nem unatkoztak.


Jó volt felidézni azokat a közös családi eseményeket amelyek tanúságként és szép emlékként maradnak előttünk. Este 11,oo körül nehéz volt az elválás, de testvéreimnek a munkájuk miatt haza kellett menjenek. Az Úr áldja meg őket, szolgálatukat és adjon nekik sok erőt és áldást abban amit az Úrtól vett megbízatásként végeznek. Hisszük, hogy békességben hazaértek. Dicsőség mindenért Istennek!

4 megjegyzés:

Mihaly írta...

Az Úr Jézus áldja meg szolgálatodat!
Köszönöm én is a beszámolót. :)

Kriszta írta...

Milyen érdekes!
Pont ezekkel a lányokkal voltam én is elszállásolva a versenyen.
Említették ők, hogy egy baptista lelkipásztorhoz mennek ebédre, de nem tudtam pontosan, hogy kiről van szó.
Jó látni őket az ifjúságin.:)

iri írta...

Milyen jo hogy en is betekinthetek mindebbe.Az Ur aldasa munkatokon.

KISS ZOLTÁN írta...

Üdvözöllek benneteket!

Jó hallani rólatok.
Mihály testvérem... Kellemes élmény maradt számomra a Csíkban való találkozás.
Kedves Kriszta... Ha még erre jársz, szeretettel várunk téged is hozzánk. A Kissek valahonnan még rokonok is. (?!)
Köszönöm az áldáskívánást Irénke.
Az Úr áldjon meg titeket!