2009. január 27., kedd

Számadás(ra készülve)

Pontosan ma egy hete kedden déli 12,oo órától Bükszádon voltam, ahol a bibliaóra után megtartottuk a 2008-as évi beszámolót is. Ezt követően a Hargita Keresztyén Központ vezetőségének a gyűlésén vettem részt, ahol kellemes dolgokról értesülhettünk, ami a központ további hatékony és Isten szerinti működését illeti. Jó légkörben beszélgettünk az intézmény jövőjéről, a nyári programról, közeli és távlati tervekről, stb. Azért imádkoztunk, hogy az Úr adja áldását mindarra ami ott történik és szolgálja az Ő neve dicsőségét.
Szerdán du és este Márkosfalván, Kézdin és Csernátonban a boldogság titkairól beszélgettünk. Jól esett látni a testvérek buzgóságát, odaadását és őszinte érdeklődését az igében található igazságok iránt.
Csütörtökön befejeztem és elküldtem a "Szeretet" szerkesztősége részéről kért cikket, majd a főtitkár testvér részéről érkezett statisztikai ívek kitöltésével is foglalkoztam egy keveset, amiben a gyülekezetek régebbi tagjainak a segítségét kértem, ami a külföldre kivándorolt személyek (tagok és hozzátartozók) számát illeti. Ezeknek a száma körzetünkben 39 személy akikből 29 tag, ami egy átlagosnál nagyobb létszámú székelyföldi gyülekezetet tesz ki. (!!!) Mindamellett, hogy ezek a testvéreink hiányoznak itthonról, kívánjuk, hogy az Úr tartsa meg őket szeretteikkel együtt és tegye őket áldássá ott ahol vannak.
Este itthon a gyülekezetben szintén a bibliaórai igékkel foglalkoztunk.
Pénteken a mindennapi teendők után este Csernátonba mentem ifjúsági alkalomra, ahol egy önismereti tesztet töltettem ki a fiatalokkal, majd a Zsolt 51, 3-13 verseiből néhány gondolat alapján imádkoztunk. Ezt követően a közösségi alkalmainkon fennhangon történő imádság szükségességéről és fontosságáról beszélgettünk.
A szombati napot többnyire a vasárnapi alkalmakra való készülésre szoktam kihasználni. Most is ezt tettem. Számomra nagyon kellemes idő az, amikor az Úr megnyitja az igét, megérint általa és mielőtt elmondanám azt, először engemet örömmel tölt be. Este itthon voltam az ifjakkal, ahol az 1Móz 12, 10-20 versei alapján arról beszélgettünk, hogy milyen veszélyekkel jár az, amikor Isten vezetése nélkül lép, vagy tesz a hívő ember bármit is.
Vasárnap délelőtt Csernátonban a kijelölt ige alapján szolgáltam.

2Pt. 3,11-13 Új ég és új föld ígérete

Eszembe jutott többek között, hogy gyermekkoromban mennyire tudtam örülni az új dolgok ígéretének. Ilyenkor nem volt nehéz megválni a régitől.
Akik elhiszik az új ég és az új föld ígéretét, azok...
I. Elfogadják a jelen világ pusztulását
1. A materiális világ megsemmisülését 11a.v.
2. Az egek (égitestek) megégését 12b.v.
II. Jézus visszajövetelére fokuszálnak
1. Várják azt - Óhajtják, kívánják 12a.v.
2. Siettetik és sürgetik azt 12a.v.
III. Szent életre törekesznek
1. Odaszánják életüket Istennek
2. Intenzíven készülnek a Jézussal való találkozásra
3. Örömmel készek szolgálni Urukat

Az alkalom után megtartottuk a 2008-as évi beszámolót, ahol néhány olyan jellegű kérdés is felmerült, amiben több világosságra és ige szerinti látásra van szükségünk. Hálával emlékeztünk mennyei Atyánk áldásaira, ugyanakkor buzdítottuk egymást az Istennek tetsző életre.

Délután Márkosfalván este pedig Kézdivásárhelyen szolgáltam a Mk 5,1-20 a gadarai megszállott megszabadítása történetéből.

A következő kérdések és válaszok tanúlságaival foglalkoztunk.
1. Mi juttat(hat)ja az embert ebbe az állapotba Babonás, okkult gyakorlatok, Isten igéjével ellentétes nevelési módszerek, megtűrt, dédelgetett bűnök, megkeményedés, stb,
2. Miben nyilvánult meg megszállottsága Otthonává a halottak helye lett (tipikus sátánista jelenség), féktelenné vált a magatartása, testi épségében is kárt tett, ajkát is a démonok használták (Jak 3,8)
3. Miről árulkodik a démonok Jézushoz való viszonyulása Elismerték annak aki Jak 2,19, gyötrelmet okoz nekik (követőiknek is) az Ő jelenléte, Jézus űzőkként akarnak feltűnni (Az Istenre kényszerítelek...), ha engedelmeskedniük is kell teremtőjüknek, azzal is pusztítást okoznak
4. Mi igazolja szabadulását Jézushoz futott és lábaihoz borult, akik ismerték csodálattal figyelik: fel van öltözve, ép a gondolkodása, Jézus lábainál ül, Vele akar menni, engedelmeskedik Jézus parancsának (saját jónaklátszó elképzelésével szemben), bizonyságot tesz Jézus életében véghezvitt szabadításáról
5. Hogyan viszonyultak a szabadítás szemtanui Jézushoz Előbb megfélemlenek, kiutasítsák Jézust vidékükről, túl nagynak látják a szabadulás árát (többre értékelik az állatokat mint az ember lelkét Mt 12,12), ugyanakkor csodálják tettét

Az összejövetel végén Kézdin is megtartottuk a 2008-as beszámolót, ami számomra áldásos volt. Az Úr áldja meg ezt a missziós gyülekezetet, a Veress családot akik a szolgálatok terhét vállalják, végzik és mindazokat akik szívvel, lélekkel támogatják az Úr ügyét ebben a városban.
Több gyülekezetben is készülünk evangélizációs alkalmakra, amiért kérjük imádkozzatok velünk.
Este mikor hazaértem feleségemmel és fiaimmal még jót beszélgettünk majd egyenként imádkozva tértünk nyugovóra.
Hétfőn többek között Ivánitzki Efraim testvéremmel meglátogattunk egy családot ahol a családfővel volt építő jellegű és hasznos lelki beszélgetésünk. Áldom az Urat azért amit Ő végzett és fog elvégezni életemben és gyülekezeteink tagjainak életében! Övé mindenért a hála és a dicsőség, mivel egyedül Ő méltó reá!

Nincsenek megjegyzések: