2008. november 15., szombat

Székelyföldi Férfikonferencia

A mai nap során a Hargita Keresztyén Központban Férfikonferenciát tartottunk a Székelyföldi Missziókerület (Mk) testvérisége részére, ahová a Mk gyülekezeteiből több mint százan jöttek el. A nap jeligéje "Legyetek erősek, legyetek férfiak" 2Kor. 16,13/b. Felemelő volt részemre a száz tag körüli "férfikarban" énekelni. Az áhítaton idb. Máté Zoltán (Székelymuzsna) és Jankó György (Sepsibükszád) presbiterek buzdítottak imára. Ezt követően Tőtős János lp. tartott lelki tartalomban (is) gazdag előadást az "Isten szíve szerinti férfiak az Ószövetségben" címmel, röviden bemutatva a Zsid. 11-ben felsorolt hithősöket, ami után ezt öt csoportban beszéltük át. A finom ebéd után ifj. Veress Ernő lp. előadásában az "Isten szíve szerinti férfiak az Újszövetségben" témával folytatta, Péter, bemerítő János és Pál élete alapján, amit testvérünk PowerPoint-os bemutatóval igyekezett még érthetőbbé tenni előttünk. Ezután újból csoportokra oszlottunk, ahol a csoportvezetők egyike rövid áttekintést nyújtott egy bibliai férfi személyéről, aminek kapcsán tovább folytattuk a beszélgetést. Legvégül pedig a kápolnában minden csoportvezető röviden összefoglalta a csoportjában elhangzottakat és azok üzenetét, tanúságait.


Nagyon örültem annak a 19 testvéremnek, akik körzetünkből vettek részt ezen az alkalmon. Úgy gondolom nem tévedek, ha azt mondom, hogy bánkódnivalójuk csak azoknak lehet, akik nem jö(he)ttek el.
A visszajelzések alapján áldott alkalom volt ez a nap, amit a jövőben az Úr segítségével szeretnénk folytatni. Mindazért amit ott nyertünk egyedül Istené legyen a dicsőség!


Ahogy hazaértünk, a helyi kórházban meglátogattuk Zágoni Erzsike (szilágyballai származású) testvérnőt Kovásznáról, akit a mai nap folyamán műtöttek meg sűrgősen és az intenziv osztályon fekszik. Néhány igevers és egy rövid ima után pihenni hagytuk frissen műtött testvérnőnket. Akik ismerik jó ha imádkoznak érte ezekben a nehéz napokban!
Áldott vasárnapot (szolgálatokat) mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: