2008. október 23., csütörtök

Élim forrásai és pálmafái

A napokban azon gondolkoztam, mennyire szeret minket az Úr. Annyi áldott alkalmat adott az elmúlt időszakban, hogy úgy érzem kevés lenne ezért csupán a hála. Mindezekből azt értettem meg, hogy méltó az Úr arra, hogy teljes szívemből szolgáljam Őt akkor is, amikor ez nehézségekkel, fáradsággal és önmegtagadással jár, mert ezeknek már itt a földön megvan a jutalma, ami nem más mint a reánk váró mennyei öröm előlege.
Vasárnap 12.-én délután útban Nagyvárad felé meglátogattuk anyósomat, akit egy hónap leforgása alatt kétszer műtöttek Kolozsváron. Meglepetés volt érkezésünk mivel nem tudott róla. Minket is kellemesen meglepett belső békessége amivel helyzetét fogadja. Imádkozunk, hogy az Úr őrizze meg az elkeseredéstől és attól ami ebből következhet.
Hétfőn 13.-án dél körül Veress Efraim tv-el, kedves feleségével és a kis Virággal Komló Sikondára utaztunk egy testvéri találkozóra, amit özv. Köves Gáborné Anikó szervezett "Mégis - Öröm" témakörben. Magyar idő szerint este 6,oo óra felé értünk oda ahol Anikó és a szálloda igazgatónője S. Nagy Gabriella vártak bennünket. A finom vacsora után az emlékezés öröméről beszélgettünk. A következő napokban reggellenként és esténként tovább folytattuk az említett témakörben a beszélgetést, imádkozást. Kedden többek között a szemet gyönyörködtető sikondai halásztónál is tettünk egy kiadós sétát. A nap folyamán eszembejutott mikor Izráel népe Élimbe érkezett, ahol 12 forrás és 70 pálmafa volt. Mint ők akkor mi is egy rövid időre tábort ütöttünk a vizek mellett. (2Móz. 15,27)
Szerdán délután a komlói gyülekezetből két nagyon kedves orvos testvérnő (Kovács Dóra és Éva) alaposan megvizsgáltak bennünket (vércukor, koleszterin, vérnyomás, EKG és egy rizikó faktor teszt). Újból biztatást kaptam arra, hogy minnél előbb menjek szívorvoshos ultrahangos kivizsgálásra, mivel a már közel 26 éve levő szívbillentyü és szívreuma problémám nem javult hanem romlott. Megígértem, hogy a lehetőségekhez mérten hamarosan el is fogok menni egy ilyen kivizsgálásra vagy Sepsiszentgyörgyön vagy Kovásznán.
Csütörtökön este 6,oo órától a Komlói Baptista Gyülekezetben szolgáltunk. A helyi lp. Dani Győző tv. köszöntése és az Anikó csoportot való konferálása után Budai Lajos testvérem a Jn. 7, 37-39 olvasta fel, ami után a feleségek röviden bemutatták családjukat, majd a férj adott át rövid igei üzenetet. Végül id. Veress Ernő tv. szolgált az említett ige alapján.

A résztvevők nagyrésze

Kedd reggelig velünk volt Bukovszki Ákos testvér és kedves felesége Viola is. Szerda reggel csatlakoztak hozzánk Brad Baker és felesége Ági, akik végig velünk voltak. Mindazokért akik ezt a felejthetetlen hetet lehetővé tették számunkra, hálásak vagyunk és maradunk Istennek!
Jó volt megismerni újabb testvéreket és elmélyíteni kapcsolatunkat, közösségünket a már meglevőkkel. Áldott legyen érte mennyei Atyánk!
Pénteken reggeli után hazafelé indultunk id. Veress Ernő és Annuska testvérekkel. Este 6,oo óra körül értünk Nagyváradra ahol Ernő testvérnek szolgálata volt az országos ifjúsági konferencián.
Másnap szombaton délután 3,oo körül indultunk Székelyföld irányába, ahova Marosvásárhelyig Ernő testvéréket is magunkkal hoztuk. Felejthetetlen marad számomra az uton való beszélgetés.
Itthon fiaink már alig várták, hogy hazaérjünk. De nemcsak ők hanem mi is.
Vasárnap de Bükszádon du pedig a helyi fiatalokkal Csíkban voltunk ahol a Bir. 10,6-18 alapján az Istennel való válság okairól, következményeiről, az abból kivezető útról és annak elkerüléséről beszéltem.
Hét elején az elmaradt dolgok intézése került sorra amit szerre próbálunk megoldani, rendezni, Istentől való megbízatásunk mellett.

Nincsenek megjegyzések: