2008. október 28., kedd

Kegyelmi alkalmak Székelyföldön

Az elmúlt hét második felében is tapasztaltuk az Úr áldását életünkön, a sokszínű szolgálatok minden területén. Csütörtökön itthon bibliaóra, pénteken Csernátonba ifjúsági alkalom, szombaton beteglátogatás, este pedig a fiatalokkal volt kellemes alkalmunk. Mindamellett, hogy ezen az éjszakán lehetőségem lett volna egy órával többet pihenni, megint nagyon rosszul pihentem, aminek minden esetben másnap érzem a kellemetlen következményét. De majd elmúlik ez is, mint minden ezen a földön, és a mennyországban már nem lesz ilyesmi. "... megnyugosznak az ő fáradságuktól..." Jel. 14,13
Vasárnap de az udvarhelyi imaház megnyitó ünnepélyen vettünk részt, ahol több száz testvérrel együtt csatlakoztunk a helybeliek öröméhez, a gyönyörűen elkészített imateremben.
Az új imaház külső előnézete...

... és belső előnézete

Az Úré legyen a dicsőség ezért az újabb Székelyföldön megnyílt imaházért!
Boros Róbert helyi lp. igeolvasása és Budai Lajos volt udvarhelyi lp. imája után a fúvóskar szolgálata alatt a gyönyörűen elkészített, kellemes imaterembe vonultunk. Az áhítat alkalmával Both József ny. lp. és Kelemen Sándor marosvásárhelyi lp. buzdítottak imára. Alkalmi igehírdetéssel Gergely István lp. a RMBGySz elnöke a Mt. 21,12-17 alapján a templom rendeltetéséről beszélt: "Az én házam imádság háza..." Ezt követte a gyülekezet életének rövid történelmi áttekintése, amit Boros Róbert lp., István József elöljáró és Szász Domokos tv. ismertettek. Felemelő pillanatok voltak számunkra amikor István Ernő, Both József, Budai Lajos volt udvarhelyi lp.-ok és Boros Róbert jelenlegi lp. egymásután imádkoztak, hálát adva a múltért és a jelenért és könyörögve a gyülekezet jövőjéért.
Ezután a helyi polgármester és az egyik református közösség lelkésze mondtak köszöntő szavakat, majd a Jn. 12. 1-3 alapján záró igei köszöntéssel szolgálhattam. "A ház pedig megtelt a kenet illatával." Add Uram, hogy Székelyföldön és minden imaházban így legyen!

Vendég lelkimunkások

ifj. Veress Ernő befejező imája után a közösebéd alkalmával nagyon ízletes töltöttkáposztával és kaláccsal szolgáltak a helyi testvérek. A déli órában a SzMk jelenlevő vezetői megbeszéltük a nov. 15.-ére tervezett férfi konferencia részleteit, amiről hamarosan értesítjük az érintetteket. Jól esett a sok kedves ismerős testvérrel való talákozás. Sajnálom, hogy délutánra nem tudtunk maradni, mivel 5,oo órától Kézdivásárhelyen volt hálaadó alkalmunk. Hálás szívvel emlékeztünk a 2002. nov. 10.-én Kézdivásárhelyen megnyitott imaházunkra, ahol azóta annnyi áldott alkalmat adott már az Úr. Az alkalom első felében szépen szolgáltak azok a városból való gyerekek akikkel Veress Bálintné Mária testvérnőnk már néhány éve nagy odaadással és kitartással foglalkozik.

Gyerekek szolgálat közben

Majd költemények és bizonyságtevések hangzottak el vendégek és helybeliek részéről. Az igehirdetésben a tíz meggyógyult leprás közül a samáriai hálaadásával foglalkoztunk.

Lk. 17,11-19 Az Isten előtt kedves hálaadás

I. Helyes önismeretből fakad
1. Ismerték betegségüket Ismerem az én bűneimet ... Zsolt. 51,5
2. Látták a Jézus és köztük levő szakadékot Távol álltak! 12.v.
3. Tudták, nem segíthet rajtuk ember Könyörülj rajtunk! 13.v.
II. Neki való engedelmességet követel
1. Menjetek el 14/a Ezt az útat én kell megtegyem! 2Kir. 5,10; Jn. 9,7
2. Mutassátok meg magatokat a papnak 14/b Mások is meg kell tudják!
III. Életstilussá válik
1. Kötelességének tartotta 15.v. Visszatért és Istent dicsőítette
2. Alázatban tette 16.v. Arccal leborult
3. Jézus felé irányult 16.v. Az Ő lábainál

Ezen a napon (is) örömmel gondoltam és imádkoztam a borszéki evangélizációs hétvége gyümölcseiért és a gyergyói bemerítésért is amit hiszem, megáldott az Úr. (Örülök az eddig olvasott beszámolónak és várom a többit!) Úgy érzem, hogy kegyelmi idők ezek a Székelyföldön élő emberek és hívők részére. Bár megértenénk az Úr szavát aki szent életre hív minket és bátorít a misszióra, országa ügyének terjesztésére.
Hála neki ezekért a nem mindennapi alkalmakért!

Nincsenek megjegyzések: