2008. október 6., hétfő

Bemerítés és hálaadás

Kettős ünnepélyünk volt Sepsiszentgyörgyön október 5.-én.
Délelőtt bemerítésre délután hálladásra gyült a körzet és szomszéd gyülekezetek tesvérsége. Imára Lázár Ede csíkszeredai elöljáró buzdította a népes gyülekezetet a Kol. 1,12-14 alapján, amiben szembeállította a szentek örökségének biztonságát, a pillanatok alatt elveszíthető földi örökséggel. A fehérruhások bizonyságtételei után alkalmi igehirdetéssel Sallai Jakab nyárádmagyarósi lp. szolgált az 1Pt. 3,18-22 alapján amiben a kereszt, a bárka és a bemerítés szimbólumairól beszélt.

A fehérruhások balról jobbra
Sibianu Márta, Fésűs Margit, Pap Rozália és Szűcs Ruben

Sibianu Márta a bölöni, Pap Rozália a csíkszeredai, míg Szűcs Ruben és Fésüs Margit a sepsiszentgyörgyi gyülekezethez fognak tartozni. Fésűs Margit az örkői roma misszió első kévéje. Mennyei Atyánk tartsa meg őket az Ő kegyelmében mindvégig!
Az átöltözés ideje alatt Veress Bálint kézdivásárhelyi diakónus testvér szolgált. Kézrátétellel Bertalan Péter, Veress Bálint, Sallai Jakab testvérekkel imádkoztunk az új tagokért.
Délután hálaadó jellegű alkalmat tartottunk. A Biblia évében mindenekelőtt Isten igéjéért adtunk hálát, ami olvasva, hallgatva és megtartva boldoggá tehet minden embert ezen a földön. Kettes hármas csoportokban megosztottunk egymással néhány olyan dolgot amiért hálásak vagyunk.

Hálaoltár

Az alkalom keretében vendégeink közül többen is szolgáltak. Sallai tv. a Zsolt. 103,1-13 alapján az igazi hálaadás jellemzőiről beszélt ami:
1. Bensőséges
2. Nem kerül feledésbe
3. Lelkiekre hangolt
Ezután az új tagokkal együtt az úrvacsorához járultunk, ami előtt Bertalan Péter lp. az 1Kor. 11, 23-26 alapján beszélt Jézus haláláról. Az alkalom utolsó részében célgyűjtést tartottunk a kémeri imaház építésének megsegítésére, amely összegért Colceag Gábriel és Ivánitzki Efraim helyi elöljárók adtak hálát és kérték Isten áldását gyülekezetünk adományára.
Külön köszönöm a Sallai család áldozatát akik hazahozták és vissza is vitték Eszter leányunkat Marosvásárhelyre.
Isten menyből jövő áldása nemcsak Székelyföld száraz talaját, hanem a Székelyek szívét is öntözte ezen a napon. Mindenért az Övé a dicsőség!
Köszönjük érettünk mondott imádságaitokat!

Nincsenek megjegyzések: