2008. szeptember 30., kedd

Küldetésünk és ami ezt követi

Szerdán, csütörtökön és pénteken a már megszokott helyeken voltam. De nem csupán szokásból, (mégha az Úr házába való járás jó szokás is) mert mindegyik helyen megértette az Úr velünk, hogy milyen nagy szükségünk van az ige standardja (szabványa, mércéje) szerinti életre, az Isten által elvárt szentség elérése érdekében. Csütörtök este befejeztük a bemerítésre való felkészítőt is. Most már csak a felvétel van hátra. Imádkozom, hogy Isten áldja meg mindazokat akik a bemerítésre jelentkeztek, amit ha az Úr is megengedi, október 5.-ére terveztünk.
Már hétközben is, de különösen szombaton betöltött a vasárnapi igék üzenete, ami jól esett a lelkemnek. Este itthon a fiatalokkal a 2Móz. 35,30-36 alapján a Képességeink és ajándékaink témájával foglalkoztunk. Először arról beszélgettünk mi ezekben a közös, majd arról, hogy miben különböznek, végül pedig megnéztünk néhány fontos tanácsot az igéből, ahogyan képességeinket és ajándékainkat használnunk lehet illetve kell, hogy ajándékozónk célt érjen azokkal bennünk és általunk.
Vasárnap de Csernátonba szolgáltam. Itt tudtam meg, hogy Rákosi Árpád felesége Ibolya (Bertalan Péter ny. lp. leánya) Kézdin van a kórházban. Imádkozzatok ti is érette!

Csel. 23, 1-11 Bizonyságtétel a nagytanács (szanhedrin) előtt
Milyen volt Pál bizonyságtétele...
I. Rendezett életből fakadó 1.v.
1. Bátran szemükbe néz
2. Jó lelkiismerete van
3. Istennek való szolgálatára hivatkozik
II. Isten törvényéhez ragaszkodó 2-3.v.
1. Szóvá teszi az azzal szembeni visszaéléseket
2. Nem fél kimondani az igazságot
3. Annak tiszteletbentartására hív másokat is
III. Alázatot tanúsító 4-5.v.
1. Elfogadja a figyelmeztetést
2. A törvényt magára is alkalmazza
3. Feletteseinek megadja a kellő tiszteletet
IV. Leleményes 6-9.v.
1. Nemcsak imádkozik de gondolkodik is
2. Vállalja vallási hovatartozását (ha ez segít valamit)
3. Nyíltan megvallja reménységét

A déli órában Rákossy András elöljáró testvérrel meglátogattunk egy családot, akik az utóbbi időben kezdték hanyagolni a gyülekezeti alkalmak látogatását. A beszélgetés jó légkörben folyt. Kérjük, az Úr munkálkodjon életükben és adjon nekik szellemi józanságot!
Délután és este Márkosfalván majd Kézdivásárhelyen voltunk együtt a testvérekkel.

Jel. 7, 1-4; 9-17 A megváltottak serege
Akik alkotni fogják...
I. Akik "kijöttek" a bűn nyomorúságából 14.V.
II. Akik megtisztultak a Bárány vérében 14.v.
III. Akik fehérruhába öltöztek 9 és 14.v.
IV. Akik Istennek szolgálnak 3.v.
V. Akik győzelmes életet élnek 9.v.

Mindkét helyen az úrvacsora keretén belül hálát adtunk a Bárány vérének tisztító erejéért, ami mind máig nem veszített tisztító erejéből.
Este együtt volt a család, mivel Eszter is hazajött egy rövid időre.
Hétfőn a feleségem Eszter leányunkkal egész nap pakolásztak. Este lefekvés előtt családi körben adtunk hálát gyermekeinkért, különösen Eszterért, azért amit benne és vele Isten családunknak ajándékozott. Ugyanakkor imában mennyei Atyánk őrző kezébe helyeztük életét, tanulmányait és tőle kértük/kérjük, hogy vigyázzon rá. Ez alkalommal hosszasan elbeszélgettünk, amibe Jonatán már bele is aludt. Néhány jó tanács után nyugovóra hajtottuk fejünket.
Kedden a 11,49-es személyvonattal leányunk elutazott marosvásárhelyi bérelt szállására. Az Úr legyen vele és velünk is!

Nincsenek megjegyzések: