2008. augusztus 19., kedd

Testvéri közösség

Pénteken János Csaba testvérék meghívására Kovásznán a Tündérvölgyben voltunk, Kovács Gyula testvér családjával, akik éppen szabadságuk egy részét töltötték felesége szülővárosába.
Este a férfiak és Gyula testvér két leánya Klaudia és Eunika Csernátonba voltunk ifjúsági alkalmon, ahol János Csaba testvérem a Lót története alapján döntéseink következményeiről beszélt. Ez idő alatt a testvérnők (Ilonka, Mónika és a feleségem) Kovásznán maradtak.
Szombaton érkeztek hozzánk Papp László lp. testvérék Széplakról, akikkel késő éjszakáig beszélgettünk közös élményeinkről.
Vasárnap délelőtt Csernátonba voltunk a gyülekezettel, délután 3,oo órától pedig a község határában levő Ika vára mellett Szabadtéri Aratási Ünnepélyre gyűlt a körzet és a kovásznai gyülekezet egy része. Igei üzenettel szolgáltak Veress Bálint diak. Kézdivásárhelyről (Bir. 6,1-6), János Csaba lp. Kovásznáról (Zsolt. 126,5-6), Papp László lp. Széplakról (Rut 2, 1-17) és jómagam (Jer. 8,20).

Papp László lp. "hegyibeszéde"

Sokat énekeltünk és beszélgettünk az idősebb testvérekkel, akik több mindent elmondtak az aratásra való felkészülésről és annak nehézségeiről. Az alkalom végén a helyi testvérek finom kaláccsal és friss borvizzel vendégeltek meg minket. Papp Laci testvéremmel 6,oo órától Sepsiszentgyörgyön szolgáltunk. Jól pihentünk az áldásokkal teli nap után.
Hétfőtől péntekig a lelkipásztor családok hetén vettünk részt, ahova több mint 120 személy jött el. Hála érte az Úrnak! Ezen a héten az 1 Korintusi levél tanulmányozásával foglalkoztunk.

Alkalom a kápolnában

Akik ott voltunk

E néhány nap alatt sok lehetőség volt a közösség gyakorlására szolgatársainkkal és családtagjaikkal. Értékes és tartalmas előadásokat illetve igeszolgálatokat hallhattunk ezeken a napokon melyeket nehéz lenne elfelejteni. Tanított az Úr jobban értékelni az Ő népét és keresztjét amely sokaknak bolondság de nekem Isten erejének a forrása. Hála érte!

Nincsenek megjegyzések: