2008. augusztus 4., hétfő

Áldások és próbák között

Végre van annyi időm, hogy leüljek és röviden írjak az utóbbi lassan majdnem két hétről.
Pénteken júl. 25-én délután Zilah felé indultunk. Este 10,oo óra körül érkeztünk a Missziós Házhoz ahol szállást is kaptunk.
Szombaton 26-án délután 4,oo órakor kezdődött a menyegző a Szilágyszentkirályi Gyülekezetben. A menyegzői istentisztelet alkalmával a Jn. 2,1-11 versei alapján szolgáltam, ami után Bertalan Péter lp. a menyasszony édesapja és Módi Miklós lp. a vőlegény édesapja imádkoztak Tímea és Ruben házasságukért.

Ruben és Tímea - az új házaspár

Ezt követően köszöntések következtek a sepsiszentgyörgyi és helybeli testvérek részéről, majd igei köszöntést adtak még át Gál Győző és Fazekas György lelkipásztorok. A menyegzői vacsora a zilahi imaház alagsorában volt megtartva, ahol a fogások között a gyülekezeti terembe tovább folyt a színes program ifj. Bertalan Péter (a menyasszony testvére) vezetésével.
Vasárnap délelőtt családommal a berettyószéplaki gyülekezetben lehettünk, ahol jó volt együtt örülni és sírni azokkal a testvérekkel akik között az Úr kegyelméből több mint 8 évet szolgálhattunk. A finom ebédet ifj. Papp László lp. testvérem családjában fogyasztottuk el.
Délután az érszőllősi gyülekezetben voltunk ahol együtt szolgálhattam Novák Zsolt gyergyói missziómunkás testvéremmel. Hétfőn meglátogattuk özv. Lukács Károlyné testvérnőnket akinek a férje alig egy hete költözött az örökkévalóságba. Mennyei Atyánk vigasztalását kívánjuk özvegyen maradt testvérnőnk és kedves családja részére.
Hétfő este Szalárdra mentünk ahol feleségemnek két leánytestvére is lakik.
Kedden reggel Nagyváradra autószerelőhöz kellett menjek ahol majdnem 900 lejt (9 millió) kellett otthagyjak egy tönkrement alkatrész beszerelésére. Már nagyon öregszik szegény kocsi, jó lenne lecserélni, mert már nemcsak ő bír nehezen engem, hanem én is őt (eltartani).
Szerda reggel Király Ferenc sógorom kocsijával elmentem Szalárdra a családomért akiket elhoztam Püspökibe húgomék. Este a püspöki gyülekezetben lehettünk. A kocsi javítás miatt kénytelenek voltunk még majdnem két napot Nagyváradon maradni, de jól telt.
Csütörtök reggel 6,oo órakor hazafelé indúltunk. Marosvásárhelyen megálltunk egy keveset mivel Eszter leányunk elfoglalta a gyógyszerészeti egyetemen a felvételi alapján szerzett helyét. Isten vezetését láttuk ebben és hisszük, hogy Ő nem fog cserben hagyni minket. Mikor hazaértünk a Jonatán fiunkat átvitte feleségem a háziorvoshoz mivel előtte való napokba erősen bevérzett a szeme. Előbb a sürgősségire majd a kórházba utalták. Hála az Úrnak nem volt nagy baj de a kivizsgálások alatt annyi kiderült, hogy gyengék a vér ér falai, amire megkapta a megfelelő kezelést. Köszönjük érettünk mondott imádságaitokat.
Pénteken napközben az elmaradt sürgős dolgokat igyekeztünk egyenesbe hozni, majd este Csernátonba voltam ifi órán ahonnan majdnem éjfélkor tudtam csak eljönni. nagyon jó beszélgetésünk volt az alkalomra eljött fiatalokkal.
A szombat a vasárnapra való készüléssel telt el.
Vasárnap délelőtt két nagyobbik gyermekemmel és a gyülekezetből többekkel Kovásznára mentünk ahol bemerítési alkalomra voltunk hivatalosak, ahol három fiatal legényember tett vallást Jézus Krisztus áldozatában nyert új életéről. Az alkalmi igehirdetés alapjául a Csel. 8,26-39 verseit olvastam, ahol az etióp kincstáros bemerítése van leírva.

Jobbról balra:
Berta László (körmendi elöljáró HU), Fejér Sámuel, Zágoni János, János Csaba lp, Fejér István és Kiss Zoltán lp.

A déli közössebéd utáni alkalmon a Péld. 6,6-11 verseiből szolgáltam. Ezután az új tagokkal és a gyülekezettel az úrvacsorához is járultunk. Az Úr áldja meg az új tagokat halálig tartó hűséggel.
Ma hétfőn délelőtt miután Jonatán fiunkat kiadták a kórházból, vendégeink voltak Berta László és családja Körmendről (Magyarország) akik kedves testvéreink, barátaink és akik minden évben a szabadságuk ideje alatt meglátogatnak bennünket.
Jelenleg feleségem nőikörön van, Eszter és Sámuel a Hargitán dolgoznak, Jonatán a kórház után nem tudna betelni velünk és az otthonnal, én pedig igyekszem behozni lemaradásaimat.
Sok feladat vár ránk ezen a nyáron is. Kérjük az Úr erejét, bölcsességét a munka végzésére, hogy bármit is teszünk szolgálja hatalmas neve dicsőségét! Imádkozzatok értünk!

Nincsenek megjegyzések: