2008. július 15., kedd

Adj Uram esőt és napsugárt...

Az elmúlt héten, a mindennapi teendők mellett, a nyár folyamán reám váró szolgálatokra készültem. Házassági felkészítő, tinihéten való szolgálatok feleségemmel, evangélizálás, menyegző, bemerítés Kovásznán, stb. Azt gondoltam, hogy ez a nyár nem lesz olyan zsúfolt mint az előbbiek voltak, amiben megint mellé fogtam. De ma reggel is hálát adtam az Úrnak az előttünk álló feladatokért! Minden egyes alkalmat óriási kihívásnak tartok, amelyekre szeretnék a tőlem telhető legnagyobb komolysággal készülni, kérve és várva azokra Isten áldását.
Szerdán és csütörtökön a bibliaóra alkalmával az Eszter könyve alapján, az Úrnak való szolgálatról beszélgettünk, amit hűség, megértés és kockázatvállalás kell jellemezzen.
Péntek a csernátoni ifin Az Istennel való helyes viszony volt a téma.
Szombaton "csendesnapunk" volt, mivel egy kedves család, Colceag Gábriel és Eunika elvitték Jonatán fiunkat - aki az Alex fiuk egyik legjobb barátja - kirándulni Parajdra, ahonnan sok kedves élménnyel érkezett haza.
Vasárnap de és du Csernátonba este pedig Kézdivásárhelyen voltam.

3Móz. 26,3-13 Áldások a hűségeseknek

Isten kész minden embert megáldani, mert ebben telne legnagyobb kedve. Ugyanakkor áldásait minden időben feltételhez kötötte. HA... Milyen áldásokban részesíti Isten a hűségeseket?
I. Földi, testi áldások
1. Eső idejében 4.v.
2. Bőséges termés 4-5/a v.
3. Biztonság a kártevők ellen 5/b-6.v.
4. Gyarapodás 9.v.
II. Mennyei, szellemi áldások
1. Békesség 6.v.
2. Győzelem 7-8.v.
3. Szövetségerősítés 9.v.
4. Háza köztünk 11.v.
5. Jelenléte 12.v.
6. Szabadítása 13.v.

Lk. 14,7-14 Vendégek és vendéglátók

Jézus példázata megfontolandó tanításokat nyújt...
I. Vendégeknek
1. Ne tartsuk magunkat túl fontosnak
2. Vannak nálunk tiszteletreméltóbbak is
3. Ne formáljunk magunknak jogot itt a földön
4. Foglaljuk el az alázat helyét
5. Engedjük, hogy helyünket Isten határozza meg
II. Vendéglátóknak
1. Ne csak azokkal tegyünk jót akik viszonozni tudják
2. Ne akarjunk mindenért jutalmat kapni a földön
3. Fordítsunk nagyobb figyelmet a társadalom megvetettjeire
4. Vágyjunk az igazi és tartós boldogság után
5. Éljünk az ítélet napja jutalmának tudatában

Nemcsak fizikai, de lelki értelemben is kellemes napunk volt. Este a Kézdi alkalom után hazafelé, két súlyos baleset késleltetett, ami miatt az amúgy 20-30 perces útat, több mint 2,oo óra alatt tettem meg. Újból hálát adtam mennyei Atyám oltalmáért, és továbbra is reá bíztam életemet.
Hétfőn tovább folytattam amit szombaton félbe kellett hagyjak egy időre.
Kedden öcsémmel és családjával szerettünk volna kiruccanni egy kicsit, amit az eső miatt el kellett halasztanunk egy későbbi időpontra. A kora tavaszi székelykereszttúri evangélizációs este után voltunk náluk amire (az együttlétre és a finom "SZ" vitaminban dús vacsorára) még most is hálaadással és örömmel emlékszünk vissza.

A két Kiss család

Ha most nem is jött össze, nem adjuk fel, hanem imádkozunk, hogy Isten tegye lehetővé az újabb találkozást. Nálunk jelenleg esik az eső, amire a száraz földnek igen nagy szüksége van. Hála az Úrnak az eső áldásáért még akkor is, ha ez olykor áthúzza, késlelteti terveinket.
Kérlek imádkozzatok az előttünk álló tini hétért, ami a Hargita Keresztyén Központban, július 17-26 között lesz megtartva. Előre is köszönöm! Áldott hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: