2008. június 26., csütörtök

Vendégekkel a Szentanna tó vidékén

Úgy látom, hogy a vakáció blogoló testvéreim bejegyzéseire is hatással van. Tudom sokirányú az elfoglaltság ilyenkor. Nálunk is így van ez.
Szerdán délelőtt egy korábbi megbeszélés és egyeztetés következtében Bükszád Szentanna tó felé való bejáratánál találkoztam egyik kedves magyarországi szolgatársammal Háló Gyula pestszentimrei lelkipásztor testvéremmel, aki 20-ad magával néhány napos körúton van Erdély, különösen Székelyföld gyönyörű vidékén. Hétfőn este érkeztek és a Hargita Táborban vannak elszállásolva. A reggeli és a vacsora között pedig a két mikrobusszal és egy kiskocsival felkeresik Székelyföld különösebb turisztikai helyei közül azokat a ritka szép tájakat, melyeket teremtő Istenünk nekünk adott. A Szentanna tó völgyébe való leereszkedés előtt megálltunk és vendégeinkkel együtt percekig csodáltuk a vidékét.

Sepsiszék 1100 m magasságból

A következő állomás a Szentanna tó volt, ami minden alkalommal valahányszor csak látom, engem is csodálattal és hálával tölt el. Most is megálltunk és imádkoztunk (hálát adtunk és könyörögtünk) a tó partjának azon a helyén, ahol 2003. jún. 22.-én Isten kegyelméből bemerítést tarthattunk. (Beszámoló a Szeretet 2003. szeptemberi számában.)

A "bemerítőmedence" szélén Jankó György diakónussal

Vendégeink, különösen akik még nem jártak ezen a helyen, nem tudtak volna betelni a látvánnyal, amit ez a hely nyújt. Ezután testvéreink a Bálványos Büdösbarlangját is meglátogatták, amely mofettás kezeléséről lett híressé és amit rengetegen felkeresnek nemcsak turisták de helybeliek is. Útban a Tábor felé megálltunk a bükszádi imaháznál ahol összejövetelt tartottunk. Voltak akik bizonyságtétellel, mások költeményekkel szolgáltak. Háló Gyula lp. egy igéből olvasva adott át üzenetet és tolmácsolta köszöntését a jelenlevők felé. Helybeli testvéreink finom kürtőskalácssal és üdítővel kínálták meg a jelenlevőket. Ezután csoportképet készítettünk ami emlékeztetni fog minket és vendégeinket erre a kellemes találkozásra.


Az Úr áldja és őrizze testvéreinket a "hazafelé" vezető útjukon, hogy mindannyian célba érkezhessenek velünk együtt!

Háló Gyula testvérrel a bükszádi imaházban

A közelmúltban együtt szolgáltunk Háló Gyula lelkipásztor testvérrel Pestszentimrén, egyik unokatestvérem menyegzőjén, aki a Békehirnök (Magyarországi Baptista Hetilap) felelős szerkesztője és a Baptista Magazin főszerkesztője. Isten áldását kívánjuk testvérünk sokrétű munkájára!

Nincsenek megjegyzések: