2008. június 24., kedd

Az egekig ér a TE kegyelmességed...

Péntek este Csernátonba a fiatalokkal egy nemrég látott film alapján beszélgettünk, levonva annak tanulságait, majd az érettségi előtt állókért is imádkoztunk.
Szombaton Ghioane Hunor és Szűcs Rubinka eljegyzésén vettem részt feleségemmel együtt. Ezen az alkalmon jelen volt János Csaba testvér is kedves feleségével. Kellemes családi légkörben zajlott az alkalom, ahol az igei üzenet után fiatal testvéreink elmondták megtérésüket és azon meggyőződésüket, ami erre a lépésre késztette őket.

Az Úr áldja meg jegyességüket!

Vasárnap reggel Albu Lentével (teljes idejű missziómunkás az egyetemisták között) együtt a körzetbe indultunk. Délelőtt Csernátonba testvérünk a 2Kor. 5,14-15 alapján, a Krisztusnak való szolgálatról beszélt. Délután Márkosfalván az előírt igét vettük alapul amiben Mária és Márta magatartását, lelkületét és Jézus róluk alkotott véleményét vizsgáltuk meg. Este Kézdivásárhelyen Levente megismételte a Csernátonba elmondott szolgálatát, majd ott is megvizsgált minket az Úr a a Mária és Márta igéje alapján. A két utóbbi helyen úrvacsorához is járultunk a gyülekezettel.
Hétfőn egy régi vágyamnak és ígéretünknek sikerült eleget tenni, ugyanis meglátogattuk Novák Zsolt testvért és családját Gyergyóban. Ebben társult még hozzánk János Csaba és kedves felesége is. Megérkezésünk után nemsokkal kimentünk a Libán hegység egyik gyönyörű helyére, ahol finom ebédet készítettek nekünk testvéreink. Mire a kaja kész lett, megérkezett Hiri János (az érszőlősi gyülekezet elöljárója és a község alpolgármestere) és családja is, akik Parajdon vannak a Sóbányában gyermekeikkel kezelésen. Nagyon kellemes volt a találkozás, mivel a Hiri János, feleségem első unokatestvére, nekem pedig jó barátom. Az ebéd után Gyergyóba igyekeztünk, mivel Zsolt testvérem 6,oo órára rendhagyó alkalmat hirdetett a gyülekezet tagjai és barátkozói részére. Áldott alkalmat adott az Úr a gyönyörű új imateremben, ahol a vendégek mind szolgáltunk valamivel, majd több imakérésre különböző személyekért és problémákért imádkoztunk. Az Úr áldja meg a gyergyói medencében elkezdett missziót!


Az alkalom után Zsolt testvéremék mentünk vacsorára, ahol gyermekekkel együtt tizenhatan ültünk az "SZ" (szeretet) vitaminban gazdag asztalhoz. Már majdnem 11,oo óra volt mikor elindúltunk mivel alig tudtunk elválni egymástól. Dicsőség ezért a találkozásért az Úrnak! Folytatását várjuk!

U.I. Ennek a napnak az örömét az is fokozta, hogy Eszter leányunknak sikerült a gépkocsi jogosítványért adott vizsgája. Hála az Úrnak a sok imameghallgattatásért!

Nincsenek megjegyzések: