2008. május 10., szombat

Szemgyógyító ír a maga idejében

Mennybemenetel napján arra ébredtem, hogy mindkét szemem be van ragadva és erősen szúródik. A feleségem főzött egy kamilla teát, amivel miután kimosta láttam, hogy mindkét szemem vérbe van. Volt aki azt mondta kötőhártyagyulladás, mások mást "diagnosztizáltak." Valaki egy "csodakenőcsöt" ajánlott, amivel miután akkor este bekentem, másnapra elmúlt. Néhány nap elteltével újból bevérzett és egyre jobban kezdett fájni a fejem is, amit semmilyen fájdalomcsillapító nem szüntetett. Egy másik javaslatra kötőhártyagyuladásra ajánlott kenőccsel kezdtem kenni, de az sem sokat használt. Feleségem és gyógyszerész tanonc leányom tanácsára, ha nem szívesen is, de orvoshoz mentem, aki a szindrómák hallatára, sürgősen szemorvos kollégájához küldött. Miután alaposan megvizsgált azt mondta, hogy egy erős és elhanyagolt húzat miatt ilyen a szemem, míg az erősödő fejfájás a nem megfelelő kezelés következménye. Egy nagyon olcsó szemcseppet írt fel, amiből első nap óránként, második nap két óránként kell egy - egy cseppet csepegtessek a szemembe. Meglepő módon néhány órán belül letisztult a szemem, eltűnt az erős szúródás és szűnni kezdett a már migrénesnek vélt fejfájás is.
Ez az eset részemre nagyon tanulságos volt; felért egy prédikációval. Ebből a következőket értettem meg a lelki életre nézve.
1. Mikor valami rendellenesség üti fel a fejét az életünkben, nem sokat segít, ki hogyan vélekedik arról. Nem szabad felülni minden emberi szóra, bármennyire jószándékú legyen is az.
2. Az emberek által ajánlott "gyógyszerek" látszólag megoldást jelenthetnek, de rá kell jönnünk, hogy a gond megmarad, sőt súlyosbodik.
3. Elővigyázatosak kell legyünk a "csodadoktorokkal és csodagyógyszerekkel", melyek csak látszatagyógyulást eredményeznek.
4. Jó elfogadni azok tanácsát, akik az "áldott orvoshoz" utasítanak. Ő ismeri igazán a bajt, annak gyökerét, okát és a megfelelő gyógykezelést is Ő adja, ami soha nem kerül sokba.
5. Használjuk az általa ajánlott gyógyszert az Ő tanácsa szerint és hamarosan érzékelhető lesz a minket is meglepő javulás.
6. Kis figyelmetlenségek, jelentéktelennek tűnő dolgok is okozhatnak komoly "fejfájást" a hívő embernek.
Kedden a fennemlített gond miatt nem tudtam elmenni Bükszádra és Mikóújfaluba. Ez idő alatt egy testvérnő keresett fel és osztotta meg velem és feleségemmel terheit és gondjait amelyek hordozásába már belefáradt. Újból megtapasztaltuk és átéltük, hogy Isten beszéde igaz és akik Őt segítségül hívják azokat Ő valóban megszabadítja. Isten betegen is használhatja az övéit. Dicsőség az Úrnak!
Szerdára időlegesen kicsit jobban lettem. Meglátogattam Sorbán Olga testvérnőt a kórházban, majd Márkosfalvára, Kézdire és Csernátonba mentem bibliaórára. Mindhárom helyen éreztük az Úr jelenlétét.
Csütörtökön családokat látogattam, este pedig a bibliaóra után, testvérióránk volt ahol az áhítatról (azon való pontos megjelenés, időcsúszás nélküli kezdés, őszinte imádkozás, stb.) beszélgettünk. Jó volt hallani a testvérek építő jellegű hozzászóllásait ezekben a kérdésekben.
Pénteken reggel kényszerültem a szememmel az orvoshoz menni. Ezután kocsijavítás következett. Hátsó csapágyat és lengéscsillapítót kellett cseréljek. Este Csernátonba voltam egy rövid időt a fiatalokkal, majd a pünkösd II. napján esedékes diakónus avatásra gyakoroltunk az énekcsoporttal és a pünkösdi alkalmakért imádkoztunk, Rákosi Árpád testvérék lakásán akik most is nagy szeretettel fogadtak.
Szombaton vissza kellett menjek a szemorvoshoz kontrollba, aki szerint valóban szépen beindult a szemem gyógyulása. Előttem egy tőlem idősebb úri hölgyet kezelt az orvosnő, aki huzatos szemével több mint egy hónap után ment csak orvoshoz és jelenleg több napos kezelés után is óriási fájdalmai vannak és állapota semmit nem javult. Az orvosnő azt mondta, hogy hanyagsága nagyon könnyen az egyik szemevilágába kerülhet. Az Úr könyörüljön rajta! És rajtunk is! Komoly figyelmeztetés ez nekünk, hogy bajainkkal forduljunk orvoshoz mielőtt az túl késő lenne.
Mindenkinek Áldott Pünkösdi Ünnepet kívánok! "Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!" Rm. 8,15

Nincsenek megjegyzések: