2008. május 6., kedd

Az Úr útjának áldásai

Az elmúlt hétvégén szervezték városunkban a szentgyörgyi napokat ami a lakosok egy részének bosszúságára hideg és esős volt. Már a hét elején elkezdődött a lázas készülődés ami fejetetejére állította a város központját ahonnan a gépjármű forgalmat is kitiltották.
Pénteken Csernátonba készültem az ifi alkalomra ahol az Izsák élete sorozatunkból az Izsák házassága témájával való foglalkozás következett. Mint általában, ez a téma most is kíváncsivá tette a fiatalokat, akik szinte teljes létszámban jelen voltak. Most is eljött az az öt fiatal a faluból, akik közül négyen egy ideje rendszeresen látogatják a szerda esti bibliaórákat és az ifi alkalmakat. Miután énekeltünk és imádkoztam felolvastuk az 1Móz. 24-et aminek alapján két kérdésre, 1. Mikor házasodjam? 2. Kit vegyek el, illetve kihez menjek? fogalmaztuk meg azokat az alapelveket, amelyek ebben a témában ma is aktuálisak. Kérdéseikre alig tudták kivárni a választ és máris újabb kérdéssel bombáztak. Azért imádkozom, hogy mennyei Atyánk látogassa meg fiataljainkat őszinte megtéréssel, hogy megtalálják az Isten által nekik rendelt házastárssal együtt, helyüket a gyülekezetben és a társadalomban egyaránt!

Csernátoni ifióra - derüs fiatalok

Szombaton sikerült befejezni és sokszorosítani a legfrissebb gyülekezeti újságunkat, az ÚTJELZŐ-t is. Mivel az időjárás beszorította gyermekeinket a lakásba, a nagyobbik fiam Sámuel meghívott egy ping pong meccsre, amit én el is fogadtam. Hogy ki nyert azt ne is kérdezzétek...
Vasárnap anyák illetve szülők napi jellegű alkalmunk volt úgy délelőtt mint délután, amit az Úr gazdagon megáldott. Voltak akik a körzet gyülekezetiből is bejöttek velünk együtt figyelni Isten tanítására ebben a témakörben. Délelőtt az előírt ige Lk. 7, 11-17 míg délután az 1Kir. 1, 9-21; 29-31 története alapján vigasztalt, tanított és figyelmeztetett minket az Úr.

1Kir. 1,9-21; 29-31

I. Dávid mint édesapa gyengesége
A fiaival szembeni fenyíték elhanyagolása és annak következményei 5-9.v.
1. Felfuvalkodottság és elbizakodottság
2. Nagyravágyás és képmutatás
3. Nyílt tekintély elleni lázadás - az Úrral, a királlyal mint édesapával, a prófétával és Isten választottjával szemben
II. Betsabé mint édesanya nyitottsága
1. Felfigyel Isten üzenetére 11.v.
2. Komolyan veszi az életmentő tanácsot 12.v.
3. Elfogadja a felkínált segítséget 14.v.
III. A szülők közös felelőssége
1. Megosztják gyermekeikkel kapcsolatos gondolataikat
2. Emlékeztetik egymást Isten gyermekeikkel kapcsolatos ígéreteire
3. Megtesznek mindent Isten gyermekükkel való tervének megvalósulásáért

Az alkalom végén, gyermekeink és fiataljaink megajándékoztak minden édesanyát (a jövendőbelieket is) egy szál virággal, kifejezve ezzel értük és irántuk való hálájukat. Vacsorára vendégeink voltak Rákossi Tivadar, felesége Rózsika és Vásárhelyi Gizike testvérek.
Hétfőn többek között sokat gondoltam vérszerinti vagy kétszeresen is testvéreimre, imádkozva értük és családjukért. Ezen a napon sikerült néhány hivatalos ügyet is elrendeznem. Napközben több vendégeink is voltak, akikkel sokmindenről beszélgettünk: Ghioane Hunor, Colceag Gábor és családja és János Csaba kovásznai lp. családja. A du 6,oo - 8,oo között tartott nőikör ideje alatt míg gyermekeink játszottak, mi Csaba testvérrel beszélgettünk, majd a velük való rögtönzött vacsora után feleségemmel meglátogattuk a Rákossy házaspárt, Norbit és Rebekát, akik kedvesen fogadtak és akikkel jót beszélgettünk és imádkoztunk. 11,oo óra el volt múlva mire hazaértünk.
Mindenért ami az elmúlt napokban történt, az Úré legyen a dicsőség!

Nincsenek megjegyzések: