2008. április 22., kedd

Gyönyörű idő van nálunk. Megérkezett a tavasz vagy inkább a nyár. A nap sugara melegen süt ami a hosszú tél és a nyirkos tavasz után olyan jólesik. Hála érte az Úrnak!
Az elmúlt kedden este Bükszádon voltam ahova átjöttek a Mikóújfalusiak is. Az alkalom után a Gábor Gizi testvérnőt látogattuk meg akik az elmúlt napokban nem kis próbán mentek át, tehát a legjobbkor mentünk. Bátorítottam őket majd imádkoztunk velük és értük.
Szerdán a bibliaórai alkalmak előtt meglátogattam Magdika nénit akiért az elmúlt vasárnap imádkoztunk. Megműtötték és hála az Úrnak jól van. Tovább imádkozom azért, hogy jusson igazi döntésre. Aztán Márkosfalván, Kézdin és Csernátonban volt bibliaóránk.
Csütörtökön itthoni teendőimet igyekeztem elrendezni majd este bibliaóránk volt, ahol az engedelmesség gondolatával foglalkoztunk. Az alkalom után meglátogattam a Lipeczki családot (tavaly tértek meg és merítkeztek be) akikkel több őket foglalkoztató kérdést is letisztázhattunk.
Pénteken Csernátonba voltam ifi órán ahova a leányom is elkísért. Kérlek imádkozzatok az ottani fiatalokért. Az alkalom után Rákosi Árpádék voltunk énekórán amikor a Veress Bálint tv. avatására készültünk.
Szombaton a vasárnapi szolgálatokra készültem. Délután mivel jó idő volt Ivánitzki Efraim tv. biztatására családommal és az övével kimentünk egy kicsit a szabadba. Este 7,oo órától ifjúsági alkalom volt amit a Szűcs családnál tartottunk és ahol a bennünk levő két természetről (régi és új) és azok egymással való harcáról beszélgettünk. Közben a Szűcs leányok vendégszeretetét élveztük akik nagyon finom banán juissal és pattogtatott kukoricával, stb. szolgáltak nekünk.
Vasárnap de Bükszádon voltam feleségemmel és kisebbik fiammal ahol a Mk. 4,31-35 igeszakasszal foglalkoztunk, amiben gyenge tanítványokkal de egy hatalmas és erős Jézussal találkozhattunk. Ezen igék tükörként voltak előttünk, ugyanakkor mi is újból rácsodálkozhattunk a mi Urunk nagyságára, hatalmára és velünk való törődésére.
Feleségemmel Kovászna és Hargita megye határánál

Délután Csíkba mentünk ahol az alkalom előtt meglátogattuk a Lázár családot akiknek a közelmúltban egy aranyos és egészséges fiúgyermeket adott az Úr.
Lázár Ede Sámuel a kis "karmester"

Az esti alkalom után gyülekezeti megbeszélésünk volt. Úgy tapasztalom, hogy az Úr hallja imádságainkat és egyre inkább körvonalazódik a lelkipásztor kérdés is. Végül meglátogattuk a gyülekezet épületének hátsó részében lakó családot Gyulát és Arankát is akiknek szintén kisbabájuk van. Itt is és Ede testvérék is beszélgettünk a gyermekbemutatás időpontjáról, amikor is imádkozva felajánljuk a gyermekeket az Úrnak.
Késő volt mire haza értünk, de a szívünk tele volt hálával az Úr iránt mindazokért az áldásokért amit tőle kaptunk ezen a napon is.
Hétfőn Novák Zsolt testvér látogatott meg ami egy előre betervezett alkalom volt a közösségre, imádkozásra. Előbb úgy volt, hogy János Csaba tv. is itt lesz, de ő bizonyos okoknál fogva nem tudott eljönni. Nagyon áldott együttlétünk volt. Sok mindenről szókerült, de mint aranyfonal szőtte át beszélgetésünket a Szentlélek vezetésének a szükségessége amire mindketten méginkább vágyunk mint eddig. Erre nézve odahoztuk szívünket újból az Úr elé, megvallottuk bűneinket és kértük, tegye még nyilvánvalóbbá, hogy testünk a Szentlélek temploma. Szinte nehéz volt elválni de testvérem haza indult mivel Gyergyó még "ahajt" van. Ezután Trinfa Gedeon testvéremmel elmentem az egyik Margittán volt iskolatársamhoz, barátomhoz (Szántó Gyula Zoltán, a sepsiszentgyörgyi MOL töltő állomás főnöke) egy munkahely ügyben való beszélgetésre. Este miután hazaértem és a gyerekek lefeküdtek, még futotta az időmből és erőmből a feleségemmel egy rövid sétára. A teli nap után jól esett az Úr iránti hálával a szívünkben pihenőre térni. Áldott legyen az Úr mindenért!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon jó ez a kép róllatok

Névtelen írta...

nagyon jó ez a kép róllatok