2008. február 21., csütörtök

Evangélizáció Csernátonban

Kedden este Péter István tv. az 1Sám. 1,9-19 alapján az imádság erejéről hírdette Isten igéjét. Az alkalom után testvérünk a Bukarest Szatmár gyorssal haza utazott. Az Úr jutalmazza meg szolgálatáért. Szerdán este Kelemen J. Sándor tv. Marosvásárhelyről volt a vendégünk, aki ötödmagával érkezett egy Bibarcfalván tartott temetésről és a Mt. 7,13-14 alapján a széles és a keskeny útról beszélt. Hárman a testvérünkkel érkezettek közül bizonyságtétellel is szolgáltak: Zöld Péter, Krivács Zoltán és Gyulai Éva. (Zoltán és Éva a Székelyföldi Bibliaiskola diákjai.) Énekekkel szolgáltak a Sepsiszentgyörgyi fiatalok és a marosvásárhelyiek is. Az ajtónál többeket megkérdeztem, hogy bementek e már a szoros kapun? Erre ki ilyen, ki olyan választ adott. De volt egy fiatalasszony aki őszintén kimondta, hogy: Még nem! Az Úr áldja meg őt és minden hallgatót megtérő szívvel. Azért imádkozom, hogy az Úr adjon áttörést és öntse ki reánk a bűnbánat lelkét. A finom vacsora után amit Rákosi András tesvérék fogyasztottunk el, vendégeink hazafelé indúltak. Alig értünk Szentgyörgy végéig amikor Sándor testvérem kocsija bal hátsó ajtajának az ablakemelőjénél valami eltört és az ablak szinte teljesen lecsúszott. Kegyelem, hogy Szentgyörgyön történt mert azonnal szóltam Ivánitzki Efraim testvéremnek (hivatalosan a Carpatica biztosító társaság igazgatója és kiváló autószerelő) aki mindamellet, hogy még a munkahelyén volt és dolgozott, mint mindig, most is örömmel vállalta a segítséget és ideiglenesen annyira megoldotta a problémát, hogy testvéreim remélhetőleg kényszer szellőzés nélkül értek haza. Az Úr áldja meg őket, Efraim testvéremet is, akinek ma ellenőrzése van és a csernátonban levő evangélizálást is.
Ma reggel a feleségemet elvittem injekcióra, mivel még szüksége van kálcium utánpótlásra. Mindezek mellett hála az Úrnak egészen jól van. Újból hálásan köszönök minden érette mondott imádságot, amit az Úr meghallgatott. Dicsőség neki érte!
Ma és holnap estére Novák Zsolt testvért várjuk. Kérlek imádkozzatok érettünk, a gyülekezet tagjaiért, hozzátartozóiért és a hallgatókért. Szeretnénk megtapasztalni a következő estéken az Úr áldott jelenlétét, ami már eddig is érzékelhető volt. Ma reggel a nagyobbik fiammal beszélgettünk és imádkoztunk, akit az Úr a tegnap este alkalmával komolyan megérintett. Imádkozzatok érette!

Nincsenek megjegyzések: