2008. február 26., kedd

(Jó) Hírek Csernátonból

Csütörtökön és pénteken Novák Zsolt (gyergyói missziómunkás) testvér szolgált akit méginkább egy komoly, odaszánt életű hivő embernek ismertem meg. Csütörtökön a Csel. 8,26-40 míg pénteken a Mk. 5,22-42 igék alapján szolgált. Mindkét este énekekkel is dicsőítette az Urat aminek szövegét és dallamát is az Úrtól kapta. Ha valaki szeretné ezeket meghallgatni megtalálja itt. Emberileg nem keveset adott fel azért, hogy a gyergyói missziót teljes idejével támogassa családjával együtt. Az Úr áldja és jutalmazza meg érte őket gazdagon!
Szombaton koradélután Antal Elemér testvérem és barátom ugrott be hozzánk egy rövid időre kissebbik leányával Adinával (6-7 éves?!) aki cukorbeteg. Imádkozzatok velem együtt, hogy az Úr gyógyítsa meg! Este Csernátonban Simon András tv. szolgált a Lk. 18,9-14 alapján.
Vasárnap délelőtt családommal együtt Kézdivásárhelyen voltunk ahol a Bír. 5,1-18 Debora (és Bárák) hálaénekéből adott az Úr üzenetet nekünk. Ez az ének nekem beszélt: 1.) Izráel Istenének hatalmáról 2-5.v., 2.) Az Úrtól való vezetés (vezetők) szükségességéről 6-8.v. 3.) A nép különböző rétegeinek egységes odaszánásáról 9-15.v. és 4.) A harcban való akadályokról (nagy szavak tettek nélkül, semmittevés, kényelem és anyagiasság) 15-17.v.
Délután Márkosfalván este pedig Csernátonba voltunk a befejező alkalmon, ahol János Csaba tv. hirdette az evangélium jóhírét a Lk. 17,11-19 alapján. Voltak akik megértették a megtérés szükségességét, míg mások a megújulás iránti vágyukat fejezték ki. Az alkalom végén két személy előre jött, akikkel együtt imádkoztunk az Úr szabadításáért. Imádkozzatok értük, hogy az Úr szabadítása legyen nyílvánvaló az életükben és váljanak bátor bizonyságtevőkké abban a faluban és gyülekezetben!
Hétfőn délelőtt a kocsimnál egy ideje nem működő km kábelt és az elektromos ablakemelőket javítottam meg. Hála az Úrnak mindkettő szépen működik. Délután Veress Bálint és felesége Mária látogattak meg akiknek vettünk egy lasser nyomtatót, majd újrainstaláltam a gépjüket azokkal a programokkal amire nekik szükségük lehet. Ők mindketten nagyon jó munkatársaim nemcsak Kézdin de a körzet többi gyülekezeteiben is. Az Úr áldja meg őket!
Csütörtöktől Sepsibükszádon tartunk evangélizációs alkalmakat. Imádkozzatok érettünk és az abban a faluban élő emberekért, különösen azokért, akik évről évre eljönnek ezekre az alkalmakra, hogy a Szentlélek győzze meg őket a megtérés szükségességéről.

Nincsenek megjegyzések: