2008. január 10., csütörtök

Minden nap új kegyelem

Áldott alkalmat adott az Úr ez év első vasárnapján itt Sepsiszentgyörgyön. Újból meg nyitotta az igét és volt számomra üzenete. Már délelőtt meg érintett a vf. szerinti ige témája: Isten parancsai Józsuénak. Nemrég valaki panaszkodott nekem, hogy már nem tud a 7 éves gyermekének parancsolni. Szeretném ha 24 év után is az Úr tudna még nekem parancsolni. Ehhez engedelmes szívet kérek tőle.
"Menj át ezen a Jordánon..."
Nem tudom min kell át menjek ebben az esztendőben, de azt igen, hogyha hűséges maradok hozzá, Ő velem lesz mindenben, mert meg ígérte. (Mt. 28,20) Ehhez Ő ad bátorságot és erőt. A bátorság erő nélkül vakmerőség vagy más szóval vagánykodás. És ha mindezek megvannak is, elővigyázatosnak kell lennem, nehogy bármibe is figyelmen kívül hagyjam az Ő tanácsát, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek. (Józs. 9, 14) Uram légy irgalmas hozzám és adj tanácsot nekem!
Tudom, hogy ezt legtöbb esetben az Igén keresztül teszi Isten. Egyre visszhangoznak bennem azok az ige versek amelyek erre utalnak: "Igen biztos nálunk a prófétai beszéd amire jól teszitek ha figyeltek mint sötét helyen világító szövétnekre..." (2Pt. 1,19) "Aki ez úton jár még a bolond se téved el." (És. 35, 8) "... aki az útra vigyáz annak mutatom meg Istennek szabadítását." (Zsolt. 50, 23) Olyan nagy bátorítást jelentenek nekem ezek az igék. Áldom érte az én Uramat és Istenemet!
Az úrvacsoránál együtt szolgáltunk Bertalan Péter nyugdíjas lp. testvéremmel és elődömmel.
Hétfőn Csernátonba disznót vágtunk Rákosi András testvéréknél akik nagyon kedves segítő és áldozatkész hívő emberek. Jól fogott a Rákosi Árpád és felesége Ibolya segítsége is, aminél fogva hamarabb végeztünk a teendőkkel. Hálát adtunk a szép jószágért és kérjük az Úrtól, hogy segítsen egészséggel fogyasztani. Hála az Úrnak, hogy vissza adta a feleségem erejét is, aki szinte egész nap talpon volt és mint máskor most is ügyesen tette a dolgát.
Kedden Mikóújfaluban és Bükszádon míg szerdán Márkosfalván, Kézdin és Csernátonban, csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön szolgáltam.
Jól esett a lelkemnek a biblia órai ige is, ami alapján az Úrtól kapott új lehetőségeket fürkésztük és kértük segítsen ne csak meg látni hanem tenni is azokat. Amit Isten kínál, amire Ő indít, azt bátran el lehet fogadni. Ha nehéznek is látszik, akkor is az a legjobb az Ő gyermekeinek. Szeretném mindennap észrevenni Őt és az általa kínált lehetőségeket és az első helyre tenni azokat az életemben.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Zoltán!
Élvezettel olvasom a te és a Jutka blogját. Ügyesek vagytok, csak így tovább.
Én is irogatok mostanában, ha már ilyen nagy divat lett ez a blogolás.
A címem: www.evezzamelyre.blogspot.com
Sajnos, kevés írásom van fenn. Nem tudom rendszeresen csinálni, mert nagyon időígényes és nekem kevés az erre fordítható időm. Néha, amikor elkap az ihlet, leülök és írok.
Mi nem tudtuk, hogy Jutka beteg volt, de örülök, hogy jobban van már.
Egészségben és áldásokban gazdag Újévet kívánok nektek.
Áldjon meg az Úr benneteket.
János, Chicagóból.