2007. december 8., szombat

Reményteljes várakozás

Péntek este Csernátonban 7,oo órától meghallgattuk Rádúly Orsolya bizonyságtételét és megkérdeztük őt hitbeli meggyőződéséről. Tíz éve, hogy megtért de bemerítésével kapcsolatosan mind várt valami különleges jelre, ami meggyőzze őt arról, hogy ezt meg kell tegye. Végül megértette, hogy ez a megtért ember számára egyszerűen engedelmesség kérdése. Az Úr tartsa meg és adjon életében előrehaladást, növekedést.
A felvétel után ifjúsági alkalmat tartottunk amin 14-en voltunk jelen. Eleven beszélgetéssel kezdődött az alkalom, amikor több kérdést is megbeszélhettünk együtt nyitott légkörben, majd a hivő élet indulásáról, az Úr útján való előbbre jutásról illetve gyarapodásról beszélgettünk aminek feltétele: Isten teljesjogú tulajdonává lenni. Az alkalom végén többen is imádkoztak a vasárnapi bemerítésért is.
Ma reggel Kónya József és felesége Emese látogattak meg minket Barótról. Emese már régebb döntött Jézus Krisztus mellett. Szept. 9-én a Hargitán tartott hálaadó napon leánya Noémi bemerítése alkalmával ő is megértette ennek fontosságát és eldöntötte, hogy bemerítkezik és engedelmeskedni fog Jézus ezen parancsának is. Az elmúlt vasárnap a baróti gyülekezet fel is vette és holnap itt Sepsiszentgyörgyön fog bemerítkezni. Jól esett hallani megtéréséről való bizonyságtételét amiben elmondta, hogyan várt rá az Úr és miként munkálta Isten a szívében azt, hogy mindent kész legyen kiengedni kezéből amihez ragaszkodni próbált volna. Úgy férje mint az ő örömkönnyei számomra sokkal többet jelentettek, mint amit a rövid idő alatt el tudtak volna mondani. A bemerítéssel kapcsolatos megbeszélnivalók után imádkoztunk a vasárnapi napért majd fiúgyermekük, szülei és testvérei megtéréséért is. Az Úr hallgassa meg imádságainkat.
Újból kérlek titeket, hogy imádkozzatok feleségemért, akit az éjjel be kellett vigyek a sürgőségire mivel megint nagyon rosszul volt. Egy üveg perfuzió után jobban lett és haza jöttünk. Köszönöm, hogy tettétek és tenni fogjátok ezt továbbra is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Erdeklodo figyelemmel olvasom beszamoloidat, nagyon erdekel hogy mi tortenik Isten akaratabol a szekelyfoldi tetvereim kozott, kulonosen Csernatonban. Szivemben, szivunkben nagy helyet foglal el a "szekelyfold ",lassan, gondolom te is kezded ezt tapasztalni, megelni.Csak az erti ezt meg aki ott el,ott szolgalja az Urat es szereti az O nepet.Halas vagyok az Urnak,hogy van bemeritkezo Csernatonbol.Imadkozom erted es a testverisegert az egesz szekelyfoldi miszioert.Testveri szeretettel Kiss Jozsef Arad.