2007. december 7., péntek

Adventi hétköznapok

Hála Istennek a feleségem jobban van. Megkapták a magas vérnyomás és pulzus okát. A gyógyszerek mellett hétfőtől fizioterápiás kezelést is kell kapjon, mivel a nyakcsigolyáiban erős porckopás van.
Örvendek, hogy Székelyföldre új missziómunkás költözik Novák Zsolt testvérem személyében. Az Úr áldja meg családjával együtt és használja úgy a magvetés mint az aratás munkájában. Remélem, hogy hamarosan találkozhatok is majd vele és családjával.
Annak viszont székelyföldi szemszögből nézve nem igazán tudok örülni, hogy néhány hónap leforgása alatt második lp. társunk köszön el a Mk-ből. id. Veress Ernő tv. a legutóbbi gyűlésen mintha csak hangosan gondolkozott volna ezt mondta: Nem tudom ki lesz a következő aki itt hagy minket...?!
Az ad békességet, hogy ezt a vezettetést testvéreim az Úrtól vették. Isten használja és áldja meg őket ott ahol Ő munkát bízott rájuk.
Milyen csodálatos, hogy az örökkévaló és végtelen Isten vezethetővé formálja és teszi az ő gyermekeit és világosan tudtul adja akaratát azoknak, akik erre igényt tartanak. Ugyanakkor engem a múltban is, és most is az vigasztal és erősít, hogy Istené a felettem való rendelkezés joga, vagyis Ő dönti el mit tegyek adott esetben. Ezt pedig, mint Isten szolgája vagy elfogadom (pl. Pál) vagy elutasítom (pl. Jónás).
Szeretnék Ő reá figyelni és neki engedelmeskedni minden körülmények között, akkor is ha döntései nem mindig a legkellemesebbek számomra, mert tudom, hogy nekem minden esetben az a legjobb amit Ő akar. Ebben nyugszik meg a szívem és a lelkem, ebben van békességem. Óh Uram, segíts megértenem minden dologban életemre vonatkozó akaratodat!
Az elmúlt napokban több dolog is lefoglalt.
Szerdán külön imádkoztam vértestvéreimért és családjukért. Édesanyám halála után úgy döntöttünk, hogy minden hónap 5-én találkozunk az Úr előtt és imádkozunk egymásért. Jólesik gondolnom azokra akik kétszeresen is a testvéreim. Az Úr áldja meg őket és őrizzen meg bennünket minden gonosztól.
Emellett úgy testben mint lélekben is készülünk a vasárnapi bemerítésre.
Csütörtök este a bibliaóra után itt Sepsiszentgyörgyön felvettük bemerítésre Akácsos Zsuzsát, aki szép bizonyságot tett megtéréséről és ügyesen felelt a feltett kérdésekre.
Péntek este csernátonba leszek ahol szintén egy fiatal leányt hallgatunk meg megtéréséről és hitéről, mivel ő is kérte felvételét a bemerítésre.
Kérlek imádkozzatok értünk; a vasárnapi alkalomért, János Csaba lp. testvér igeszolgálatáért, a bemerítkezendőkért, hozzátartozóikért, vendégeinkért, minden szolgálatért és különösen azért, hogy Isten igéje érintsen meg sokakat megtérésre, megújulásra. Ámen!

Nincsenek megjegyzések: