2007. november 20., kedd

Pénteken és szombaton a csernátoni és a sepsiszentgyörgyi ifjúsági alkalmon többek között beszéltünk az előttünk álló EU parlamenti választások magyar jelöltjeiről, kompetenciájukról, stb. Többek között arra a közös meglátásra jutottunk, hogy a hívő ember Jézushoz hasonlóan jó állampolgára kell legyen annak az országnak amelyikben él. (Mt 17,23-24)
Megegyeztünk abban is, hogy a kialakult kellemtlen helyzet ellenére is el kell menjünk erre a választásra és a birtokunkban levő ismeret és meggyőződés alapján nyilvánítsunk véleményt a szavazófülkében, imádkozva az(ok)ért aki(ke)t a legjobbnak (?!) látunk. Az egyik plakáton nemrég azt olvastam: Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted! Ebben van valami igazság is. Az elmúlt rendszerben szüleink arra panaszkodtak, hogy mások döntöttek helyettük. Most ezt bizonyos értelemben Isten a mi kezünk, voksunk által teszi meg, ami nem kis felelőséget ró reánk. Hiszem, hogy ahogyan Isten Czirus pogány királyt fel tudta használni népe javára, ezt Ő megtudja tenni ma is bármelyik jelölt által mindamellett, hogy véleményem szerint egyik jelölt sem felel meg a bibliai normáknak.
Nem politizálásra, hanem imádságra és felelőségteljes döntésre szeretnék biztatni mindenkit, hogy azt és úgy tegyük, ahogyan és amit Isten vár el tőlünk.
Vasárnap délelőtt Bükszádon voltam. Az alkalom végén a mikóújfalusi és a bükszádi bemerítkezendőkkel volt megbeszélésünk. A déli órában a gyülekezettel való megegyezés alapján annak az idős és beteg testvérnek vittem úrvacsorát, aki őszinte töredelemmel és bűnbánattal rendezte több mint 18 éves ügyeit. Csodálatos volt látni ahogyan Isten felszabadítja azt aki kész elismerni vétkeit. Hála és dicsőség érte neki!
Délután 5,oo órától Csíkszeredába mentem istentiszteletre. Előtte Lázár Ede testvérrel meg akartunk látogatni egy testvért aki nem volt odahaza. Nem voltunk sokan de nagyon meghitt és áldott időt adott nekünk az Úr az eéőírt ige mellett.
Este 8.oo óra körül érkeztem a táborba, mivel hétfőre közösségápoló nap volt betervezve. Itt finom vacsorával és meleg szobával vártak a testvérek. A vacsora melletti beszélgetés után Király Barna tv. kérésére megosztottam az esteli igéből Mal 2,17-3,5 kapott üzenetet a táborban levő személyzettel, ami után imádkoztunk, énekeltünk és még beszélgettünk, majd elmentünk lefeküdni.
Hétfőn 10,oo órától 16 lelkimunkás jelenlétében Kelemen J. Sándor buzdított imára az 1Kor 9,24-27 alapján majd id. Veress Ernő tv. tartott előadást a Jézus missziója címmel, a Mt 9,35-38; 10,1-42 alapján, aminek vázlata megtalálható a Veress család blogján. Isten ezáltal rámutatott hiányosságokra az életemben amiben az Ő segítsége által szeretnék változni.
Ezután többek között szó volt még:
- a SzMk gyülekezeteit is közelről érintő KCA (Keresztyén Cigány Alapítvány) munkája körül kialakult félreértésekről és azok tisztázásának szükségességéről
- az előttünk álló Mk-i konferenciáról és az ez alkalommal a szükségek miatt esedékes választásokról
- Brad Beaker magyarországi misszió munkás testvér következő találkozásunkra való meghívásáról és annak időpontjáról
Miután imádkoztunk ki ki földi szolgálata helye felé igyekezve távozott. Jó volt a hegyen lenni újból, ahol nemcsak egymással de az Úrral is találkozhattunk.
Ugyanakkor öröm volt találkozni családom tagjaival is akik mindig meleg szeretettel várnak haza. Az itthoni vacsora után egy fiatal testvérrel a gyülekezetünkből volt meghitt és eredményes beszélgetésünk, majd imádságainkban, Isten áldását, segítségét és oltalmát kértük életére és jövőbeni terveire.

P.S. Ha valakinek az olvasók közül lenne digitálisan készült képe Pardi Félix lelkipásztorról a Sepsiszentgyörgyön tartott előadása közben, megkérem szépen küldje el nekem is. Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések: