2007. november 9., péntek

Gyűlésről... ifjúsági konferenciára...

Kedden késő este érkeztünk feleségem hugáék Szalárdra, ahol megpróbáltuk kipihenni a majdnem 500 km-es út fáradalmait és erőt gyűjteni a következő nap tennivalóihoz.
Szerdán reggel Nagyváradra az említett gyűlésekre mentünk, amelyek a szövetség székhelyén voltak megtartva. Mindig örülök amikor ritká(bba)n látott testvéreimmel találkozhatok, akiktől nekem sok tanúlnivalóm van. Jóleső érzéssel hallgattam a 4 missziókerület azon eseményeit, amelyekben Isten keze volt látható. Az ebéd ideje alatt szó esett a közelmúltban lezajlott ifjúsági konferenciák zenei stílusáról, ami nem kevés félelemre ad okot közösségeinkben. Teljes mértékben egyetértek az ebben a témában Veress Efraim által írtakkal.
Örömömre szolgált, hogy kedves vezető testvéreim készek támogatni a Kászonimpéri imaház jogi státuszának rendezését, hogy az idő vas foga által kikezdett imaterem visszakaphassa eredeti rendeltetését. Nagyon jó hatással volt rám a gyűlés légköre, ami Isten áldott jelenlétének köszönhető. Az Övé legyen mindenért a dicsőség!
Mire hazafelé indúltunk, már jól besötétedett. A hosszú út jó lehetőséget nyújtott a feleségemmel való beszélgetésre, amit maximálisan ki is használtunk. Csütörtök hajnalra érkeztünk lakásunkra, hálával a szívünkben, hogy Isten oltalmába élhetünk.
Csütörtökön este az áldásos bibliaóra végén imádkoztunk a Székelyföldi Ifjúsági Konferenciáért, (amire eddig már több mint 100 fiatal jelentkezett) majd annak utolsó símitásain dolgoztunk még a gyülekezettel és a fiatalokkal. A legvégén pedig a két ifi vezetővel (Rákossy Norbert és Barabás Emőke) imádságban újból az Úr elé hoztuk és tettük ezt a hétvégét, amiben kéréseink után az Úrnak adtuk a dicsőséget azért, hogy Ő meghallgatott minket. A legfontosabb - amit egy szívvel kértünk- , hogy adjon az Úr Ő előtte is hiteles megtéréseket, újítsa meg fiataljainkat és velük együtt minket is.
Ha valaki még nem tudná a konferenciánk témája a KIHÍVÁSOK... Mottó: "...tartsd meg őket a Te Neved által..." Jn. 17, 11
Az előadások a következő témakorben lesznek:

I. Előadás (péntek este 18,oo-tól):
Kihívások az életpályán
(Iskola, munkahely, párválasztás, karrier, kivándorlás, stb.)
Előadó: PARDI FÉLIX kémeri lp.

II. Előadás (szombat de 9,oo-től)
: Kihívások az egyéni életbeN
(barátság, szórakozás, szabadság, idő és pénzbeosztás, öltözködés, erkölcs, internet, stb.)
Előadó: KELEMEN J. SÁNDOR marosi lp. a ROMABISZ elnöke

Evangélizálás (szombat este 18,oo-tól):
AZ ÚR (KI)HÍVÁSA
Igét hirdet: BALLA FRIGYES Székelyhídról

III. Előadás (vasárnap de 10,oo-től): Kihívások az Úr szolgálatában
(gyülekezeti munka, missziómunka, stb.)
Előadó: BALLA FRIGYES

Vasárnap este 18,oo-tól gyülekezetünkben PARDI FÉLIX lp. fog igét hírdetni.

Ha minden igaz, akkor a www.romabisz.ro honlapon online-ban közvetítve lesznek az alkalmak.
Ma reggel megérkezett hozzánk Pardi Félix kémeri lp. régi ismerősöm, jó barátom és kedves lelki testvérem, aki az egyik előadója ennek a konferenciának. Szolgálni fognak még: Kelemen J. Sándor marosi lp. a ROMABISZ elnöke és Balla Frigyes Székelyhídról.
Kérlek ne feledkezzetek meg imádkozni értünk.

U.I. Imádkozunk a Gyergyói Baptista Imaház megnyitó alkalmáért is. Sok erőt id. Veress Ernő és Annuska testvéreknek és mindazoknak akik ezen az alkalmon bármivel is szolgálni fognak!!!

Nincsenek megjegyzések: