2010. november 27., szombat

"Az igaznak emlékezete áldott..."

Épp családlátogatáson voltunk a feleségemmel amikor csengett a telefon, amiben értesítettek, hogy Vékás Zoltán szatmárnémeti lelkipásztor szolgatársunk az Úrhoz költözött. Nem ért teljesen váratlanul, mégis nagyon megrendített kedves testvérünk halálhíre, ami nagyon hamar elterjedt határon belül és azon túl is. A péntek esti alkalmat az interneten néztük vissza, mivel az élőadás ideje alatt éppen a gyülekezetben voltunk, ahol Borzási Pál lónai (volt krasznai) lp. szolgált közöttünk. A temetésre Pál testvér vitt el bennünket amit jól kitudtunk használni a beszélgetésre is. A temetés 13,oo órakor kezdődött Borzási Gyula lp. tv. imájával, majd először dr. Simon József lp. a 2Kor. 4, 16-18 magyar, majd Mihut tv. (Vékás tv. egyik volt szeminarista évfolyamtársa) a Zsid. 11,1-6 alapján román nyelven hirdették a vigasztalás evangéliumát. Cserés Attila nyíregyházi (MO) és egy holland missziószervezet vezetője emlékeztek hálaadással elhunyt testvérünkre, ami után Borzási István lp. (Szövetségünk elnöke) a 2Tim. 4,6-8 alapján szólt Isten igéjéből. Befejező imát két volt szeminarista évfolyamtársa mondott: Máté Miklós lp. magyarul és egy román ajkú lp.


A gyászoló család és szolgatársak egy része áldott emlékű

Vékás Zoltán lp. sírjánál


Kívánjuk, hogy a mi gondviselő Urunk vigasztalja és erősítse meg a hátramaradt özvegyet Erzsébet testvérnőt és a két árvát Benjámin és Blanka testvéreinket.


"Az értelmesek pedig fénylenek mint az égnek fényessége és akik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké."

Dán. 12,3


Nincsenek megjegyzések: