2009. június 8., hétfő

Újult erővel

A pünkösd ünnepét gazdagon megáldotta az Úr számunkra. Az ige alapján jól esett újból visszaemlékezni arra az eseményre amikor eljött a Szentlélek erre a földre. Olyan jó tudni, hogy itt van ezen a földön és munkálkodik a szívemben, a szívekben. A pünkösdi események mellett nagyon jó volt számomra a Jn. 16 részéből az az ige, ahol Jézus a Szentléleknek arról a munkájáról beszél amely nélkül értelmét veszíti a többi. "Megfeddi a világot bűn ... tekintetében..."
Az ünnep első napján délelőtt Bükszádon, este pedig Szentgyörgyön szolgáltam Berta László testvéremmel és barátommal, akikkel az alkalom után asztalunknál hosszan elbeszélgettünk. Jó volt együtt lenni velük. Másodnapján délelőtt Csernátonba, délután Márkosfalván, este pedig Kézdivásárhelyen voltam a családommal együtt. Mindamellett, hogy elfáradtam egy kicsit a második nap végére, de tele volt a szívem örömmel és hálával Isten iránt aki elküldte Lelkét.
Az elmúlt hét végén pénteken és szombaton, június 6-7.-én a Székelyföldi Bibliaiskolában volt az utolsó tanítási alkalom amikor a diákok megírták az Evangélizálás és tanitványság utolsó dolgozatát is. Szombaton, délután 3,oo órára Csernátonba mentem egy eljegyzésre. Ez az első ilyen alkalom ebben a gyülekezetben mióta itt szolgálok, ezért nagy öröm volt ez a mi számunkra is. Bajka Balázs utolsó éves orvostanhallgató jegyezte el Benedek Évát, aki szintén utolsó éves a szentgyörgyi aszisztensképző főiskolán. Erre az alkalomra az 1Pt. 1,13-17 szakaszából adott az Úr néhány gondolatot amit utravalóúl igyekeztem a fiatalok szívére kötni. Nagyon jól esett halljam a házassággal kapcsolatos meggyőződésüket. Az Úr tartsa meg őket.


Vasárnap, június 7.-én egész nap itthon voltam Szentgyörgyön, és az előirt igékből szolgáltam.

Jer. 27,1-22 Isten üzenete minden néphez

I. Istennek üzenete volt és van
1. Istentelen, vad természetű emberek leszármazottjaihoz (Edom) 3.v.
2. Bűnös kapcsolatokból született emberekhez (Moáb és Ammon) 3.v.
3. Bálványimádókhoz (Tirus és Sidon)
4. Választott népéhez (Juda) 12.v.
II. Amit üzenete tartalmaz
1. Ő teremtője és szuverén Ura a világmindenségnek 5-7.v.
2. Aki Neki szolgál, áldott élete lesz, aki nem azt büntetés éri 8; 11; 12.v.
3. Ne hallgass azokra, akik mást mondanak mint Isten 9. és 14.v.
- mert bár üzenetük kellemes a fülnek, hazugság az 10.v, 28,3 és 11.v.
- mert nem ÉN küldtem őket 15.v.
- mert csak a nevemet használják 15.v.
- mert nem állják ki a megmérettetést 18.v.
4. Szava be fog teljesedni 19-22.v.
III. Amiért hangzik még üzenete
1. Mert jót akar minden embernek
2. Mert semmit sem cselekszik mielőtt bármit is cselekedne Ám. 3,7
3. Mert reménykedik a bűnös megtérésén
4. Mert nem gyönyörködik a bűnös halálán Ez. 33,11 Zsolt. 3,15
Szeretnék mindig Jeremiáshoz hasonlóan reagálni Isten szeretetteljes üzenetére, amiben óv a büntől és biztat akaratának elfogadására.

Az esti alkalommal Szűcs Ottó testvéremmel szolgáltunk a 2Krón. 14,1-8 alapján, ami után hasznos beszélgetésünk volt Rákossy Norbert ifi vezetővel, akivel megegyeztünk, hogy havonta legalább kétszer találkozunk azért, hogy együtt beszélgessünk és imádkozzunk. Uram hallgass meg.
Hétfőn, június 8.-án Udvarhelyen voltam kontrollba. Hála az Úrnak jók az eredmények és az orvos szerint lassan átállhatok a diétás kosztról a normálisra, ugyanakkor csak vigyázva.
Ma éjjel itt alszom a Hargita Keresztyén Központba, mivel holnap reggel Borzási Gyula testvéremmel Zilahra utazunk, ahol kedden, június 10.-én délután a RMBGySz tanácsa ülésezik, míg szerdán, június 11.-én a szövetségben szolgáló lelkipásztoroknak lesz találkozásuk. Az Úr oltalmára bizzuk utunkat és áldását várjuk mind a két említett alkalomra.

2 megjegyzés:

Efraim írta...

Kedves Testvérem!
Ha nem ismernélek közelebbről, akkor egészen biztos azt gondolnám hogy az választási kampány befolyásolt téged a címválasztásban. Mivel azonban tudom hogy hol élsz és ismerem a meggyőződésedet, ezért nem hiszem hogy a Magyar Szocialista Párt kampányszlogenjét kívántad meg. Ugyanis a magyarországi EU kampányban hatalmas plakátokon(mivel minden héten mentem Debrecenbe útközben mindezt megtanultam) a pártok jelmondatai a következők voltak:
MSZP - Újult erővel
FIDESZ - Új irány
JOBBIK - Új erő
Nagyon örülök hogy megerősödtél és tovább munkálkodhatsz FRISS erővel:)(ez még nem levédett kampányszlogen)

KISS ZOLTÁN írta...

Kedves Efraim testvérem!

Érdekes megfigyelni, hogy mindhárom párt kampányszlogenjében szerepel az ÚJ szó, csak éppen az ember gondolkodásmódja, mentalitása maradt régi, amiből olyan bölcsesség fakad ami az ige szerint "földi, testi és ördögi" (Jak. 3,15) Az Úr könyörüljön anyaországunkon (is), és ott élő honfitársainkon, testvéreinken.
Mindig érdekelt a magyarországi politikai helyzet de a kampányszlogenjük nem annyira, mivel azt sem ők sem mások nem vették (veszik) komolyan.
Ugyanakkor én a legőszintébben adtam blogomnak ezt a címet, mivel a műtétem után nagyon hamar, Isten visszaadta testi lelki erőmet amiért hálás vagyok neki és ezzel a szó szerinti (meg)újult, vagy éppen a még le nem védett friss erővel szeretném szolgálni Őt.