2008. december 3., szerda

Testvéri eggyüttlét

Pénteken du a csernátoni református templomban voltunk a "Bibliai maraton" ökumenikus istentisztelet megnyitóján, ahol több hangra elénekeltük A megnyitott szent Biblia c. éneket.


A megnyitott szent Biblia tesz jóvá minden helyzetet...

Ezzel vette kezdetét a Biblia öt nap alatt való teljes átolvasása, amihez az ottani baptista gyülekezet tagjai közül többen is társultak. Az alkalom alatt eszembe jutott Luther reformációval kapcsolatos mondása: "Vissza a Bibliához!" Ó bár sok, csupán vallásos ember megértené ennek a szükségességét! Ezután megtartottuk az ifjúsági alkalmat is. Az Úr áldja meg a falú népét, különösen a mi gyülekezetünket, és adjon megtérést mindazoknak, akik ezt még nem élték át!
Vasárnap de Csernátonban, du 3,oo-tól Márkosfalván, este 5,oo-től pedig Kézdivásárhelyen voltam. Az utóbbi két helyre elkísértek a szentgyörgyi fiatalok, akik bizonyságtételekkel és énekekkel szolgáltak az Úr, a testvérek, és az én örömömre is. Mindkét helyen az istentisztelet után a gyülekezet tagjai is szolgáltak nekünk és az alkalom szeretetvendégséggel ért véget. Az Úré a hála azokért a hallgatókért akik ezeken az alkalmakon jelen voltak. Hiszek az Ige erejében, ami által a Szentlélek bárkit képes megérinteni, és új emberré tenni!
Hétfőn előre megbeszélt találkozásunk volt János Csaba kovásznai lp. és Novák Zsolt gyergyói missziómunkás testvérekkel, akiket családjukkal együtt hívtunk meg hozzánk. Élve a jó lehetőséggel este 6,oo órától itthon nőikört szervezett a feleségem, míg a bükszádi illetve mikóújfalui alkalmat a testvérekkel való egyeztetés után keddről hétfőre tettünk át. Novák Zsolt testvérem a Zsid. 11,6 alapján az élő hitről beszélt ami 1. Üdvözítő hit 2. Istent az Ige által mégjobban megismerni vágyó hit és 3. Cselekvő hit. Testvérem több általa írt éneket is énekelt nekünk az Úr dicsőségére.


Voltak akiket ez alkalommal az Úr megújított, emlékeztetve őket korábbi döntésükre. Hiszem, hogy Isten a hallgatók (kivülvalók) szívében is munkálkodott. Mindenért az Övé legyen a dicsőség! Sajnáltam, hogy János Csaba testvéremék el kellett menjenek és nem lehettek velünk az esti alkalmakon. Az Úr áldja meg őket és adjon nekik bölcsességet minden munkájukban!
Kedden du a 4,50-es vonattal Eszter leányunk visszautazott Marosra. Őrizze meg az Úr őt is minden gonosztól! Este Sámuel fiammal volt beszélgetésem ami nemcsak neki, de nekem is jót tett. Lefekvés előtt most is jó volt családommal együtt imádságban az Úrra bízni nemcsak éjszakánkat, hanem egész életünket, szolgálatunkat és a következő időszakban ránk váró feladatokra Isten vezetését, bölcsességét kértük.

Nincsenek megjegyzések: