2008. december 22., hétfő

Készülés az Ünnepre

Az elmúlt héten a szentgyörgyi fiatalok felújították imaházunk kistermét, lefestették az ajtókat, ablakokat és a padlót, majd szépen kitakarítottak. Erre azért volt szükség mert a jövőben az ifjúsági alkalmakat, a női kört és a vasárnapi iskolai foglalkozásokat itt fogjuk tartani. Szombaton néhányan az ifik közül (!?) ki is próbáltuk a termet ami nagyon barátságos és szép tiszta lett.
Ugyanebben az időben a kocsimat is el kellett készíteni télire: gázolajszűrő, kapcsolószekrényben olaj, téli gumi csere, stb. Vagyis most már jöhet a tél.
Vasárnap reggel felvettem egy kedves családot akik Magyarországon dolgoznak és szombat éjjel jöttek Szentgyörgyig, ahonnan tovább vittem őket Bükszádra, ahova ők valók és én éppen oda igyekeztem mivel III. vasárnap de ott szoktam szolgálni. Este itthon zártuk az adventet ahol a fiatalok és mások is áldásosan szolgáltak.

Lk. 19,11-28 A kereskedő szolgák

I. A szolgák gazdája, ura 12.v.
1. Nemes ember - Ábrahám magja, Dávid fia, Isten egyszülött Fia
2. Országa van - Elment átvenni azt
3. Szavatartó - Ígéretet tett, hogy vissza fog térni
II. A szolgák feladata 13.v.
1. Állandóan uruk rendelkezésére állnak - Előszóllította őket
2. Uruk bizalmát élvezik - Pénzt adott nekik
3. Komoly munkát vár tőlük - Kereskedjetek
4. Időt szab megbízatásuk elvégzésére - Míg visszatérek
III. A szolgák (alattvalók) magatartása
1. Lázadók 14.v.
2. Alázatosak 16.v. A TE gírád
3. Hűségesek 17.v.
4. Közömbösek 20.v.
IV. Mi (milyen) lesz a jutalmuk
1. Dicséret - Jól van17.v. Megbecsülés, elismerés
2. A gazda tulajdonából részesedtek 19.v. Legyen birodalmad ... város felett
3. Méltányos 17 és 19.v. A tíz ill. öt gírát nyert, tíz ill. öt várost kapott
4. Rettenetes 24 és 27.v. A gonoszok sorsa: külső sötétség, ítélet

Közben míg e sorokat írom, kint keményen neki is kezdett havazni a gyermekek nagy örömére. Felénk vannak akik azt tartják, hogy a karácsony akkor szép ha fehér. Ezt csak annyival toldanám meg, hogy akkor szép ha a szív is tiszta hófehér.
Mindjárt megyek Eszter leányom elé aki vonattal érkezik haza az ünnepre, úgyhogy együtt lesz a család. Kicsit nosztalgiázok és visszaemlékszem, a 2002. előtti karácsonyokra, amikor valamelyik napján hol a feleségem, hol pedig az én testvéreimmel találkoztunk. Már hetedik alkalommal nem volt erre lehetőség, de az itt élő testvérek megpróbálják pótolni közeli családtagjainkat. Úgyhogy a panaszra semmi okunk.
Kedves feleségem szorgos és előretekintő háziasszonyként a fiukkal a konyhán készül az ünnepre, hogy amikor elérkezik szenteste és a karácsonyi alkalmak, tudjon ő is az ünnepeltre figyelni.
A mai napom nekem is (sok más szolgatársammal együtt) az ünnepre való készülés jegyében telt. Olyan jól esett megtapasztalni, hogy most is igaz az Úr szava aki az Ő éléstárából ót és újat hoz elő. Mt 13,52 Tovább is szeretnék az Úrra figyelve állni előtte. Kérlek imádkozzatok érettem is, hogy adassék szó számnak megnyitásakor, mikor annak szavát kell hirdetni aki Azért jelent meg, hogy bűneinket elvegye. 1Jn 3,5

Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek,
és e földön békesség,
és az emberekhez jó akarat!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Áldott Karácsonyt, békés Új Esztendőt kívánok!
Az ünnepi szolgálatokban az Úr áldását kívánom.

KISS ZOLTÁN írta...

Köszönöm imádságaitokat a jókívánsággal együtt, amit hasonlóképpen kívánok én is.
Az Úr áldása nélkül nem sokat ér a szolgálat sem karácsonykor, sem máskor. Az Úr áldjon titeket.
Kiss Zoltán