2007. december 28., péntek

Karácsony

Szenteste Sepsiszentgyörgyön szolgáltam Dóczi Tibor II. éves teol. hallgatóval. Ezután fiataljaink éjjel 3,oo óráig énekekkel keresték fel a gyülekezet azon idősebb vagy beteg tagjait akik az ünnepek alatt nem tudtak imaházba jönni.
Karácsony I. napján de Csernátonba szolgáltam. Délután 2,oo órától temetésünk volt Sepsiszentgyörgyön. id. Barabás Irma testvérnő 82 évesen költözött az Úrhoz. A kápolnánál a Csel. 9,36-42 alapján szóltam a vígasztalás Igéjét, míg a sírnál Veress Bálint testvér a Zsolt 71, 20-21 versei alapján szolgált. Este Kézdivásárhelyen ünnepeltünk a testvérekkel. Dóczi Tibor de Bükszádon este pedig Csíkszeredában szolgált.
Karácsony II. napján de Bükszádon volt áldott alkalmunk. Többen is az innen elszármazottak közül hazajöttek, úgyhogy tele volt a kis imaházunk. Emellett velünk voltak a Mikóújfaluból való testvéreink is, akiket vasárnaponként/ünnepenként mikor Bükszádra megyek, magammal viszek. Nagyon boldogak voltak! Magdika testvérnő örömmel adott hálát, hogy nem kell többé cigaretta füst és ital mellett ünnepeljenek, hanem a szívükben és a családjukban az Úr Jézussal. Megható volt hallani férje Józsi testvér örömteljes és őszinte imáját is. Délbe hazajöttem mivel családommal együtt Vásárhelyi Gizike hívott ebédre ahol nagyon kellemes alkalmat töltöttünk a finom ebéd mellett, abban a szeretetben amit az Úr Jézus hozott erre a földre.
Este Sepsiszentgyörgyön a testvérekkel együtt bontottuk tovább az Istentől kapott nagy "ajándékcsomagot" ami kimondhatatlan de nem kibonthatatlan. Az alkalom végén a gyerekeket ajándékoztuk meg azzal a néhány cipősdobozos csomaggal amit erre az alkalomra még kaptunk.
Dóczi Tibor ezen a napon Csernátonba, Márkosfalván és Kézdivásárhelyen volt.
Csütörtökön János Csaba lp. testvérék meghívására Kovásznára mentünk pihenni egy kicsit. Napközben a PC-met takarítottuk, míg a finom és gazdag ebéd után szánkózni mentünk a volt diktátor (Nicolae Ceausescu) vadászháza mellé. Nagyon örültem, hogy a feleségem is ott lehetett. Alig tudtam hinni a szememnek, milyen jól érezte magát a friss levegőn. A gyerekekkel való szánkózást is nagyon élvezte. Még havazódni is volt kedve...!!! Hála az Úrnak!

Feleségem és ... a férfiak hógolyózását "szervezik"

Pénteken du tartottuk meg a már hagyománnyá vált karácsonyi szeretetvendégséget, Mikóújfaluban és a Bükszádon levő romáknál ahol gyümölcsöt (narancsot és banánt), multivitamint és C vitamint, finom kalácsot, egy egy tábla csokit és egy csomag csokis kekszet kapott minden jelenlevő.
Áldja meg az Úr mind a két helyen az elkezdett missziómunkát.

Mikóújfaluba a Lukács családnál

Bükszádon a gáboroknál

Nincsenek megjegyzések: