2007. október 19., péntek

Lelkipásztor beiktatás és 125 éves jubileum Érszőllősön

Örvendek annak, hogy első blogomat egy nem mindennapos esemény rövid beszámolójával indíthatom.
Felejthetetlen lelki élmény marad számomra a 2007. okt. 14-e, amikor de. Veress Efraim lp. testvérem, szolgatársam és barátom Érszőllősön való beiktatása, míg du. a gyülekezet 125. éves jubileuma volt megtartva.
Jól esett látni az Úr munkáját abban a gyülekezetben ahol az elmúlt 25 év alatt Isten sok áldásban részesített engem is az Ő nagy kegyelméből; többek között innen rendelt nekem segítő társat. Hitem és meggyőződésem, hogy szép jövő áll e gyülekezet előtt.
Ha az érszőllősi körzetre gondolok Veress Efraim lp. testvérem beiktatása örömmel tölt el, de ha a Baróti Gyülekezetre vagy a Székelyföldi Missziókerületre akkor kevésbé, mivel testvérünk elköltözésével egy értékes munkatárssal kevesebb lett ebben a Missziókerületben. Mindezek mellett azért imádkozom, hogy az Úr áldja meg testvérem munkáját az Érmelléken, és rendeljen helyette új munkás(oka)t a Székelyföldre.
A baróti testvéreknek üzenem: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban." (Ef. 4,19)
Az emlékezésre méltó áldott múltért, a mennyei örömöket bőségesen nyújtó jelenért és a reményteljes jövő ígéretéért Istené legyen minden dicsőség !

Az említett nap eseményeiről pedig hadd beszéljenek a következő képek...

Áhítat

Az ünneplő gyülekezet egy része

Bizonyságtétel (önéletrajz)

A beiktatás pillanata

Szövetségünk elnöke köszönti a lelkipásztort és családját

Kiss Zoltánné Judit a Nő Szövetség nevében köszönti a lp. feleségét


Délután: 125 éves jubileum

Székfoglaló igehirdetés


Nincsenek megjegyzések: