2010. május 25., kedd

Pünkösdi események

Az Úr meghallgatta imádságunkat és megáldotta a Pünkösd Ünnepét számunkra. Az ünnep nagyhetén azokkal az igékkel foglalkoztunk, melyek arról szólnak, hogy mivel foglalkoztak a tanítványok az Úr Jézus menybe menetele és a pünkösd ünnepe közötti időszakban. Ezen igék által arra tanított engem és minket az Úr, hogy miként várjuk ígéreteinek beteljesedését.

Ünnep szombatján este a helyi fiatalokkal a test és a Lélek szerinti élet ismertető jeleit vettük szemügyre és a kettő között levő ellentéteket vizsgáltuk meg. Este 10,oo óra után érkezett meg Dóczi Tibor utolsó éves teológiai hallgató aki kettős örömhírt hozott nekünk illetve a körzet gyülekezeteinek azzal, hogy az evangélium mellett elhozta a körzet meghívására adott pozítív válaszát is.

Ünnep első napján Bükszádon és itthon Sepsiszengyörgyön szolgáltam, míg Tibor Csernátonban, Márkosfalván és Kézdivásárhelyen. Második napján Tibor tv. Bükszádon és itthon szolgált míg én délelőtt Csernátonban szolgáltam, ahol több vendégeink is voltak, Széplakról (az előző szolgálati hely egyik gyülekezetéből) a Gál család, Brassóból a Paul család és Pürkerecről a Rab család. Ebéd után, amit hamar kellett elfogyasztani, feleségemmel és Rákosi árpád és Ibolya testvérekkel Erdőszentgyörgyre mentünk, hogy részt vegyünk a Tőtős János lp. tv. búcsú alkalmán, aki több mint egy éve már, hogy hivatalosan nyugdíjas de a gyülekezet és a körzet kérésére még hűségesen végezte a lelkipásztori munkát. A körzet testvérisége mellett a szolgatársak közül is többen részt vehettünk ezen a hálaadó alkalmon, amiben megköszöntük az Úrnak testvérünk példás életét és hatékony szolgálatát. Erről az alkalomról had beszéljen bővebben néhány ott készített kép. 



Az alkalom kezdete



A búcsúzó gyülekezet(ek) testvérisége



Az alkalom két igehirdetője (dr. Borzási István és ausztrál vendége)



A Tőtős házaspár az őt köszöntő szolgatársak között



Eszter leányunk lelkipásztorával és kedves feleségével,

Kelemen Sándorral és Napsugárral


Az alkalom után a távolabbról érkezett vendégeket finom vacsorával várták a helybeli testvérnők. Este 11,oo óra volt mire az Úr őrző kezének védelme alatt haza érkeztünk. Kívánjuk az Úr gazdag áldását a Tőtős házaspár életére és további munkájukra. Hisszük, hogy testvéreinkre nézve is igaz az ige: A ti munkátok (múltbeli és jövőbeni) nem hiábavaló az Úrban! 1Kor. 15,58


Nincsenek megjegyzések: